1-1.png 2-2.png 3.png 4-4.png 5-5.png 6.png 7.png 8.png

Algemeen

AH&BC, kortweg ‘Amsterdam’, is een van de grootste en succesvolste hockeyclubs van het land. De club telt 2300 leden en veroverde in haar 130-jarig bestaan verreweg de meeste landstitels van alle clubs in Nederland. Zowel de heren als de dames doen vrijwel jaarlijks mee in de top van de hoofdklasse, het allerhoogste hockeypodium. Dat maakt Amsterdam uniek in de nationale hockeywereld.

AH&BC onderscheidt zich niet alleen door de prestaties van de eerste teams, ook in de breedte presteert de club uitstekend. Wekelijks trainen en spelen 1100 senioren en 1200 jeugdleden op de Amsterdamse velden. Meer dan 2000 ouders zijn actief bij de club betrokken. Wij zijn daarmee een van de grootste clubs van het land met een succesvolle combinatie van top- en breedtesport.

Amsterdam is ook de oudste hockeyclub van Nederland en van het Europese vasteland. Sinds haar oprichting in 1892 veroverde de club 21 landstitels met Heren 1 en 21 landskampioenschappen met Dames 1.  De laatste titel van de heren dateert van 2012; die van de vrouwen van 2023.

Veel topspelers zijn afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Amsterdam. Sinds 1989 werkt de club met een modern en veelomvattend jeugdplan, waarin naast de technische ontwikkeling van de jeugdspeler ook spelplezier en samenwerking in teamverband een belangrijke rol spelen.