1-1.png 2-2.png 3.png 4-4.png 5-5.png 6.png 7.png 8.png
Nieuws Feb
1

AH&BC Nederlands Kampioen Bandy

Nieuws afbeelding

AH&BC (officieus) Nederlands Kampioen Bandy in Lustrumjaar

Zaterdag 28 januari 2023 speelde ons Bandyteam, de "andere” sport waar AH&BC haar naam aan ontleent, op de Amsterdamse IJsbaan het NK Bandy. Op deze prachtige locatie, "waar hockey begon”, werd gestreden om het officieuze Nederlands Kampioenschap Bandy met Nijmegen, Utrecht, Eindhoven, Breda en Haarlem.

En waar onze zaalhockeytrots, Dames 1 en Heren 1, dezelfde dag thuiskwamen van het NK zaalhockey met een prachtige Zilveren plak voor de heren, bracht het Bandyteam een schitterend cadeau mee voor de club, namelijk de Gouden plak, Nederlands Kampioen Bandy!

Wat een prachtige zonovergoten dag was het. Onder de bezielende leiding van organisator en spreekstalmeester Wichard de Waard, kwamen vele toeristen en AH&BC-ers langs de lijn het officieuze NK-Bandy aanschouwen (en het lustrum van de AH&BC vieren uiteraard). Hiermee werd ook een traditie hooggehouden, aangezien Bandy (de voorloper van hockey én ijshockey) traditiegetrouw door AH&BC op het Museumplein werd gespeeld. Leuk ook om te zien dat het in andere steden leeft of begint te leven, net zoals in Amsterdam en Haarlem, waar wekelijks wordt gespeeld. Naast Amsterdam en Haarlem waren ook Nijmegen, Eindhoven, Utrecht en Breda van de partij.

Het Nederlands team (Nijmegen) werd door AH&BC verslagen met 5-3. Daarna werd ook BH&BC (Breda) aan de zegekar gebonden. Tenslotte de finale tegen Eindhoven, die bij kunstlicht werd gespeeld. En met een 4-3 overwinning kon AH&BC zich officieus Nederlands Kampioen noemen. Na de finale werd er nog lang geborreld onder leiding van de IJsbaan DJ.

Wat een prachtige afsluiting van het lustrumjaar!

Op de foto hierboven de spelers van Amsterdam:

Maurits Horsman (keeper), Paul van Nouhuys, Warner Venstra, Gijs Berghuis, Daan Berghuis, Friso Berghuis, Frederique Niest, Stefan Geenen (Nijmegen) en Joris Vriezen (Nijmegen)