1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.png 8.png 9.png
Ledennieuws Dec
6

Tymen Kloen over het WKU21

Nieuws afbeelding
Terwijl de ogen misschien vooral gericht waren op Jong Oranje met een aantal Amsterdam Heren 1 spelers, waren Brent, Luke en Floris niet de enige Amsterdammers op het WK Onder 21 in India...

Tymen Kloen speelt in Amsterdam Heren 2 en zit in de selectie van Amerika U21. We volgenden hem op de voet en zagen hem spelen tegen zijn clubgenoten in de wedstrijd Jong Oranje vs Amerika. Hij sloot het toernooi af op de 15e plaats en schreef op weg naar huis een verslag van zijn ervaring:

"Het WK is natuurlijk iets waar je van droomt. Met een klein gelukje, namelijk dat Engeland Australië en Nieuw-Zeeland niet wilden deelnemen aan het WKÚ21 i.v.m. Covid, mochten wij (Amerika U21) als vervangend team afreizen naar India.

Het was een ervaring om nooit te vergeten en het begon al bij aankomst op het vliegveld. Je werd gelijk omsingeld door borden met 'Odisha Junior World Cup' en fotografen die je dwingen even stil te staan voor de foto. Vervolgens werden we naar een heel mooi hotel gebracht waar je als speler als held werd onthaald. Iedereen is heel aardig en alles wordt voor je geregeld. 

Zo werden we met een politie-escorte die het verkeer stillegt naar het veld gebracht. Het Kalinga Stadion is wel een stapje groter dan het Wagener stadion en het was jammer dat er geen fans in mochten. 

Hoewel we in de bubbel moesten blijven mochten we wel op onze rustdag een bustour doen en hebben we toch wat van India kunnen zien. Tijdens de tour werd ons meerdere keren om een foto en handtekening gevraagd, maar onze beveiligers bevolen ons aan om niet op de foto te gaan i.v.m. Covid. 

De dagen waren druk door het vele rekken, herstellen en de teammeetings. Bij de laatste wedstrijd tegen Egypte zat iedereen er wel een beetje doorheen, maar gaf het zo'n goed gevoel dat we die toch nog wisten te winnen. We stonden 2-0 achter tot de laatste 7 minuten. Toen scoorde ik twee maal en gingen we door naar shoot-outs. Die waren eerlijk gezegd een makkie. Mijn teamgenoten Fin en Jatin en ikzelf scoorden allemaal, terwijl Egypte drie keer mistte. 

Grappig genoeg zat ik op de terugreis in mijn eerste vlucht met de spelers van Egypte. Ze vroegen mij allemaal of ik die ene 'Man of the match' was en de coach feliciteerde mij. De keeper kon het niet zo waarderen. Hij zei in gebrekkig Engels: ‘I angry’. Ondanks dat hebben we nog wel een mooie groepsfoto gemaakt met de Egyptenaren. Een mooie einde van een mooi toernooi."