1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Corona Sep
3

Snotneuzen, hockey en Corona

Nieuws afbeelding

De zon wisselt zich weer af met regen en wisselende temperaturen. Een recept voor snotneuzen, hoesten en keelpijn. Vervelend, want normaal is een verkoudheid niet erg, maar in deze Corona tijd wel. Zeker nu het hockeyseizoen weer van start is gegaan en de stad Amsterdam te maken heeft met een toename van het aantal Corona besmettingen. We hebben strakke protocollen opgesteld met onze medische commissie en nauw contact met de Gemeente en GGD.

 

En toch met alle regels, komen er Corona gevallen voor. Zo hebben we in een enkel team spelers met een positieve test gehad en hebben we op dit moment drie speelsters van Dames 1 die positief getest zijn. Op advies van onze medische commissie zijn nog drie speelsters preventief in quarantaine gegaan en is de rest van het team getest. We zien strak toe op bron en contact onderzoek.

 

Er is goed contact met de Gemeente Amsterdam, Amstelveen en de GGD en op dit moment zijn er geen zorgen over de huidige regels. Er is goed gehandeld en besmetting is geminimaliseerd. Mocht je meer willen weten neem dan contact op met [email protected].   

 

Maar wat moet je doen als je een snotneus hebt? Trainen, spelen of thuis blijven? Als Bestuur merken we dat daar vanuit de trainers, spelers en jeugd veel vragen over zijn.

 

Daarom hebben we in overleg met onze clubartsen een klein overzicht gemaakt op onze website met belangrijke vragen, de Corona Q&A. Hieronder een korte checklist wat je moet doen als je verkouden bent (we volgen het beleid van het RIVM):

 

·       Is je kind verkouden en tussen de 0-6 jaar, kijk dan hier: https://ajnjeugdartsen.nl/wp-content/uploads/2020/07/Beslisboom-neusverkouden-kind-0-t_m-6-jaar-toelaten-op-kinderopvang_school_AJN_BOinK_RIVM.pdf.pdf

 

·       Is je kind verkouden en tussen de 7-12 jaar, kijk dan hier: https://ajnjeugdartsen.nl/wp-content/uploads/2014/04/Beslisboom-neusverkouden-kind-7-t_m-12-jaar-toelaten-op-kinderopvang_school_AJN_BOinK_RIVM.pdf.pdf

 

·      Ben je >13 jaar of ouder? Als je verkouden bent of een snotneus hebt, raden we je aan om een Corona test te doen en thuis te blijven, totdat de klachten verdwenen zijn

 

Ook zien we als Bestuur dat er aan de poort geregistreerd wordt, en we goed op weg zijn om ons aan de Corona regels te houden. Wel willen we jullie vragen op ons terrein ECHT 1,5m afstand te houden en thuis te blijven als het niet nodig is om te komen. We zien dat dit nog lastig is, maar het is voor ons allemaal heel belangrijk dat we dit met elkaar doen. We willen allemaal blijven hockeyen, BE SAFE, PLAY HOCKEY.

 

Wil je even kort een filmpje zien met de belangrijkse Corona regels? Kijk dan dit filmpje op ons AH&BC TV kanaal: https://ahbc.nl/site/Default.asp?tv=1

 

Names het hele AH&BC Bestuur,

 

Jikke Weidema