f
1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Corona Jun
1

Corona bericht #3 van het Bestuur

Nieuws afbeelding

De Corona weken - iedereen draagt een  steentje bij

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we zijn dankbaar voor de betrokkenheid van onze leden, spelers,  trainers,  vrijwilligers, trouwe sponsoren en de medewerkers van onze club. Samen helpen we elkaar en AH&BC door de Coronatijd heen. De zon scheen volop en dat was bij de herstart van de trainingen voor zowel de jeugd als de senioren, maar ook voor Dames en Heren 1, een cadeautje. Er is weer hard getraind, voor de senioren in een nieuwe 1,5 meter vorm en voor de jeugd t/m 18 jaar zijn er geen restricties meer. De laatste trainingen zijn geweest voordat de zomervakantie haar intrede doet. Dat geeft ons de mogelijkheid ook namens onze technisch manager jeugd, Thomas Immink, iedereen te bedanken voor de inzet: "Ik wil jullie bedanken voor het plezier wat jullie op het veld brachten bij jullie terugkomst”.

 

Naast de sportieve beperkingen heeft Corona ons de afgelopen maanden ook financiële uitdagingen gegeven. Er is een financieel gat ontstaan door  het mislopen van inkomsten zoals de pachtomzet, het gebruik en de verhuur van onze accommodatie aan organisaties en bedrijven  het afgezegde veilingdiner, de EHL en play-offs. Samen hebben we dit opgepakt en zagen dat iedereen daar een steentje aan bij heeft gedragen, zo hebben:

·      onze leden, hun contributie bijdrage betaald, ondanks dat er geen competitie was in het voorjaar. En dat was niet altijd makkelijk. Een aantal teams hebben in een brief aan het Bestuur hun mening laten horen en hebben ons van complimenten, bevindingen en opbouwende kritiek voorzien. Zo heeft Pepijn Gregorowitsch, aanvoerder van Heren 7, een brief geschreven. "Als aanvoerder voelde ik mij gesterkt om de bevindingen van mijn teamgenoten rondom Corona te bundelen en te ventileren richting de club. Alleen wanneer de club dit van meerdere betrokkenen krijgt, kunnen er gewogen besluiten genomen worden” schrijft hij. "Daarnaast heb ik het gevoel van de club gekregen, dat de bevindingen ter harte zijn genomen, zelf al waren deze soms kritisch en konden ze niet ingewilligd worden”;

·      onze jeugdtrainers hun betaalde uren in mei en juni ingeleverd. Samuel Bitang traint verschillende teams en is erg blij dat hij weer training kan geven. "Als ik mijn bijdrage kan leveren, dan doe ik dat graag” vertelt hij. Voor Jet Cremer, trainster van Meisjes B1 en de E&F, voelt het ook goed om AH&BC te kunnen helpen. "Ik vind dat de club het goed heeft opgelost door sommige maanden wel uit te betalen en sommigen niet. Ze hebben niet alleen aan hun eigen hachje gedacht, maar hebben ook gekeken naar wat financieel goed is voor de trainers” laat ze weten;

·      ook spelers en begeleiding van Dames 1 en Heren 1 een salarisbijdrage gedaan, zowel in het lopende als het komende seizoen. Lauren Stam uit Dames 1 laat weten: "Als dit een manier is om een steentje bij te dragen vanuit Dames 1, dan help ik daar graag aan mee”. Ook Tijn Lissone uit Heren1, vindt het niet meer dan logisch om op deze manier de club te helpen. "De hele club lijdt hieronder, dus daarom vind ik het niet meer dan logisch om net als de rest van de leden en trainers een bijdrage te leveren en de club te helpen” vertelt hij;

·      al onze trouwe sponsoren hun steun gegeven door aan hun verplichtingen te blijven voldoen en meer. Zo mochten we ABN Amro bijvoorbeeld eerder een factuur sturen, wat ons enorm heeft geholpen. Marco Moers laat weten: "Wij zijn niet alleen partner van onze hockeyclubs in goede tijden, maar ook in slechte tijden. De afgelopen periode was een bijzondere periode waarbij het clubleven op de proef werd gesteld doordat hockeyend Nederland vrijwel stil viel. Door fee’s vooruit te betalen konden wij een bijdrage leveren om de continuïteit bij clubs te borgen voor alle leden! Het is heel fijn dat er ondertussen weer gehockeyed wordt en we wensen AH&BC een fantastisch nieuw seizoen toe.”

We zijn enorm trots en dankbaar dat echt iedereen ook daadwerkelijk zijn steentje heeft bijgedragen en met deze gezamenlijke acties hopen we de schade beperkt te houden voor het financieel jaar 2019-2020. Meer hierover willen we graag met jullie delen in de ALV van 29 juni.

 

De competitie start 5 september; trainingen eerder

De Corona vooruitzichten worden steeds beter en na de positieve berichten van de overheid en de KNHB hebben we er alle vertrouwen in dat we het seizoen 2020-2021 met een normale speelkalender kunnen beginnen. Iedereen kijkt erg uit naar het nieuwe seizoen. "Ik kijk er naar uit dat we weer een partijtje mogen doen in de trainingen en natuurlijk ook naar de eerste competitiewedstrijd” laat Lauren weten. Tijn vertelt dat Heren 1 er extra op gebrand is om er een mooi seizoen van te maken. "Ik kijk er heel erg naar uit dat iedereen weer lekker op zaterdag en zondag wedstrijden kan gaan spelen”. Jet heeft er ook zin in. Ze vertelt over het onverwachte positieve effect dat er nu geen ouders langs de lijn mogen staan. "Bij het trainen van de E&F kijken de kinderen niet de hele tijd naar de zijkant om te kijken of papa, mama of de oppas er staat” lacht ze. Ook Pepijn is positief over komend seizoen. Hij hoopt dat het seizoen een gewoon begin en eind heeft, eventueel met door in kleinere poules te spelen of een kortere dan wel langere winter- of zomerstop.

Om goed voorbereid te zijn kunnen senioren in de zomer doortrainen en is het voor de senioren teams mogelijk om vanaf 17 augustus de  velden weer op te gaan. Alle (jeugd)trainingen starten in de week van 24 augustus, tenzij anders afgesproken.

 

 

In het geval dat...

… er een tweede Corona golf komt. Dat weet niemand. Mocht dat het geval zijn dan kijken we met elkaar middels een gezamenlijk dialoog naar passende maatregelen,

zoals een eventuele restitutie regeling. Op de contributie voor het seizoen 2020-21 is de gebruikelijke inflatiecorrectie sowieso niet toegepast. Voor nu blijven we positief en gaan we ervan uit dat alles normaal doorgang kan vinden en we samen met frisse energie aan het nieuwe hockeyseizoen kunnen beginnen.

 

Nogmaals dank voor jullie betrokkenheid en vertrouwen en we kijken uit naar een goede start van het seizoen 2020-2021.

 

Fijne zomer, namens het Bestuur,

Marc, Jan-Willem (2x), Quirine, Klaas, Lea, Jikke, Valerie, Erich

Agenda

Nog geen agenda punten.