1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Heren 1 Jun
5

Nicki over de zaal & coronatijd

Nieuws afbeelding

De zomer komt eraan, maar hoe was het om afgelopen winter aanvoerder te zijn van het zaalhockey team van zowel Amsterdam als het Nederlands elftal, en hoe word je dat? We vroegen het aan Heren 1 speler Nicki Leijs en ook hoe hij de Corona is doorgekomen. "Aanvoerder zijn is een hele grote eer”.

 

Ook de zaalhockeyer Nicki Leijs is blij dat er op het veld weer getraind mag worden. "Het is echt lekker om weer op het veld te staan en met het team samen te zijn” laat hij weten. Nicki heeft ondanks het korte hockeyjaar, toch aardig wat mee gemaakt. Zijn hoogtepunten waren vooral afgelopen winter, toen hij met Amsterdam landskampioen werd in de zaal en met het Nederlands elftal de bronzen medaille veroverde tijdens het EK in Berlijn. "Dat was een hele mooie ervaring, waar we eigenlijk boven verwachting presteerden met een vrij nieuw en jong team”.   

 

Maar hoe word je zo goed in de zaal? Volgens Nicki komt dat in de eerste plaats door heel veel plezier te hebben in het vooral technische spelletje dat zaalhockey is en er zo jong mogelijk mee te beginnen. Nicki startte zelf in de D in de zaal. "Op mijn 17e kwam ik bij het Nederlandse zaalteam en dan ga je heel veel uren maken. Ik trainde toen in de winterperiode soms wel 6 of 7 keer in de week”. Dan word je steeds beter!

 

Is het niet raar om wel aanvoerder te zijn in de zaal, maar niet op het veld? Volgens Nicki niet. "Het gaat om je rol en bijdrage binnen een team. In de zaal ben ik een international, maar op het veld bij Amsterdam zijn dat andere jongens” laat hij weten. Voor hem is het dus heel normaal en ook logisch.

 

Sinds de uitbraak van de crisis werkt Nicki fulltime in zijn familiebedrijf: Wilmar Afbouw. Het bedrijf is gespecialiseerd in het afbouwen van wanden en plafonds voornamelijk voor kantoorruimtes. Nicki houdt zich bezig met eigenlijk alle werkzaamheden. Van projecten binnenhalen en offertes maken tot het zelf bouwen. De afgelopen periode kon hij daar nog meer werken dan normaal tijdens het hockeyseizoen, waardoor zijn dagen er niet heel anders uit hebben gezien. "Maar de avonden en weekenden waren wel anders, want daar heb ik nu ineens tijd over. Dus Netflix ik samen met mijn vriendin Maaike of zijn we lekker naar buiten gegaan om te wandelen bijvoorbeeld” vertelt hij.

 

Het stel woont samen in hun Almere, de stad waar hij is opgegroeid vanaf zijn tweede. Nicki is namelijk geboren in Canada, waar zijn ouders 12 jaar hebben gewoond voor ze terug naar Nederland verhuisden. Nicki en Maaike hebben net een nieuw huis gekocht wat deze zomer opgeleverd wordt. "Het wordt kaal opgeleverd, dus er moet nog wel veel aan gebeuren. Maar ik vind het heel leuk om daar mee bezig te zijn, want dat is deels natuurlijk ook mijn werk”. Of daarna hun vakantieplannen doorgaan is nog de vraag. "We hebben een weekje Portugal en een weekje Frankrijk geboekt, maar we weten van allebei nog niet of het door gaat” vertelt hij. Het liefst zou hij nog naar het buitenland gaan, wat met de nieuwe maatregelen misschien wel zou kunnen. Anders vertoeven ze deze zomer lekker samen in eigen land.