1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Jun
5

Maak kennis met de VC

Nieuws afbeelding

We hebben meer dan 20 commissies bij AH&BC. Deze week gingen we in gesprek met de vrijwilligerscommissie die er ter ondersteuning van alle commissies is. Wat doen zij precies en wie zitten erin? Je leest het hieronder!


Wat doet de vrijwilligerscommissie (VC)?

We ondersteunen en werven vrijwilligers op onze club. Denk bijvoorbeeld aan alle commissies die actief zijn op de club. Er zijn ook vrijwilligers die niet in een commissie zitten, zoals de categorieleiding, coaches en managers. Of de vrijwilligers bij evenementen en op zondag in het stadion bij de wedstrijden van Dames en Heren 1. Deze vrijwilligers staat de VC in raad en daad bij. Bovenal vinden wij het belangrijk dat leden en vrijwilligers een gezellige tijd bij de club hebben. Om deze verbondenheid te versterken organiseren we voor de vrijwilligers aan het begin van het seizoen een Kick-off en een Kerstborrel. Normaalgesproken is er ook een afsluitende borrel, die er helaas vanwege de maatregelen er dit seizoen niet kan komen.

 

 

Wie zitten er in deze commissie en wat doet iedereen?

Ghislaine van den Brink: voorzitter en overlegt regelmatig met Lea Ward (Bestuurslid/secretaris) en Alexia Sifneos (clubmanager) over het vrijwilligersbeleid. En ondersteunt Judith, Janneke en Iris met hun taken. We zijn vooral een team met ieder zijn eigen kennis en kunde en vullen elkaar goed aan. Eigenlijk net zoals binnen een hockeyteam.

Janneke Jiskoot: ondersteunt de categorieleiding en voorziet de categorieleiding van informatie. Ze doet dit in samenwerking met Valerie Smit (Bestuurslid Jeugd) en Thomas Immink (Hoofd jeugdopleiding)

Judith van Dam: actief bij het organiseren van evenementen, en maakt vanaf nu wekelijks een item voor de nieuwsbrief over de verschillende vrijwilligers(commissies). Te beginnen met de vrijwilligerscommissie :)

Iris Jansen: ook Categorieleidster van meisjes B, ondersteunt de wedstrijdtafel bij het automatiseren van het indelingssysteem, organiseert de KennisMakingsKoffie (KMK) voor de ouders van de jeugd voor de start van het nieuwe seizoen. Een belangrijk evenement voor de VC, omdat hier veel vrijwilligers geworven worden.

 

Hoe is de commissie ontstaan?

We zochten naar een manier om meer verbondenheid te krijgen binnen de club. We hebben een prachtige club met een leuke leden en ouders van leden. Door vrijwilligerswerk leer je een hoop nieuwe mensen kennen, wat weer een goed effect heeft op de saamhorigheid en de sfeer. Er was behoefte om leden en dus ook vrijwilligers meer met elkaar in contact te brengen en overkoepelende activiteiten te organiseren. Deze leuke klus hebben wij omarmd als VC.

 

Wat is de grootste uitdaging van deze commissie?

Vrijwilligerswerk is natuurlijk in de eerste plaats vrijwillig, maar daarom niet altijd vrijblijvend. Onze club draait niet zonder de hulp van de leden. Voor de op- en afbouw van de blaashal zijn minimaal 40 mensen voor nodig. Dat lijken niet zoveel, want er zijn maar liefst 1500 jeugdleden (en dus bijna het dubbele aantal in ouders). Toch blijkt het elk jaar weer een uitdaging om deze 40 mensen te vinden en te houden. Want soms wordt op het laatste moment afgezegd. Dat is dan weer vervelend voor het kleinere groepje vrijwilligers dat overblijft. Toch vinden de mensen die komen helpen het juist super leuk. We maken er echt wat leuks van en sluiten af met een warme hap in het clubhuis. Zo ontstaan ook mooie nieuwe contacten en gezelligheid. Veel van de blaashalvrijwilligers melden zich gelijk aan om weer mee te helpen als we om hulp vragen. Daar doen we het voor! Met zijn allen de schouders eronder, voor onze mooie club. 

 

 

Waarom is het zo leuk om vrijwilligerswerk te doen?

Vele handen maken licht werk, na gedane arbeid is er altijd een gezellig samen zijn, dat maakt het het vrijwilligerswerk zo leuk. Het geeft voldoening en plezier!