1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Jun
18

Waarom een gesloten bar?

Nieuws afbeelding

Het is jullie vast niet ontgaan dat bij de heropening van de horeca op 1 juni, verschillende sportclubs ook hun clubhuis, kantine of bar weer hebben geopend. Voor AH&BC is dit helaas nog niet mogelijk en dat vinden we heel jammer. Aan Bestuurslid Accommodatie, Exploitatie en Evenementen Erich Schnoeckel de vraag waarom.

 

"We zouden heel graag weer opengaan, maar er zijn verschillende punten waarom het nog niet mag” laat hij weten. "Zo zitten we als club tussen twee gemeentes in, Amsterdam en Amstelveen, die allebei iets anders zeggen over wat wel en niet mag in het Amsterdamse Bos”. Dat leidt ertoe dat we op dit moment niets kunnen doen. "Als we nu open zouden gaan, zouden we binnen no time een waarschuwing of boete krijgen en moeten we weer dicht”. "We zijn daarom voorzichtig in wat we doen op dit moment” [red: net zoals de andere Bos clubs waar de bars ook gesloten zijn].

 

Waarom de horeca bij de tennisclubs in het Vondelpark wel open zijn, komt omdat zij een andere horecavergunning hebben dan wij. AH&BC heeft een para commerciële horeca vergunning, wat betekent dat de kantine ondersteunend is aan een hoofdactiviteit, in ons geval het hockey. "Daar schijnt het verschil te zitten in wat je wel en niet mag” vertelt hij.

 

Erich is er druk mee bezig. Zo komt de wethouder van Amstelveen volgende week langs en heeft hij contact met de gemeente Amsterdam. "Helaas wil het niet heel erg opschieten” laat hij weten "Maar ik houd jullie op de hoogte”.