1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Mei
26

Benji's op weg naar 1 juni

Nieuws afbeelding

Ze waren nog geen jaar open toen de drie locaties van restauranteigenaar Binnert Rauwerda, lid van de club en scheidsrechter, moesten sluiten vanwege het Corona virus. "Het was een moeilijke tijd, met gigantische verliezen per week” laat hij weten. Nu is hij volop bezig met de heropening op 1 juni. "Het is spannend, maar ik heb er heel veel zin in”.

 

Benji’s moest het de afgelopen 10 weken hebben van een ander businessmodel. Door middel van thuisbezorgen wisten ze toch een serieuze omzet te draaien van ongeveer 25% van wat ze normaal doen. "Het is in dat opzicht een interessante tijd. Iedereen schikt een beetje in, denkt mee en steunt elkaar” vertelt Binnert.

 

Op dit moment zijn ze keihard bezig om alles klaar te maken voor de 1.5 meter economie. "De afstand voelt raar voor de horeca en helemaal niet leuk. Je bent juist zo bezig met de gastvrijheid en gezelligheid” laat hij weten. Het bestellen aan tafel zal bij Benji’s gaan via een bestelapp met QR-code. Het is wat onpersoonlijker, maar zorgt toch voor een contactmoment minder. "In ruil daarvoor mag ik wel met alle gasten een gesprekje hebben vooraf of ze geen symptomen hebben”, lacht Binnert.

 

Het restaurant prijst zich gelukkig met terrassen op alle drie de locaties. Niet alle horecaondernemingen hebben dat en dat betekent minder bezoekers. "We zijn er klaar voor om mensen te ontvangen en alles ziet er goed uit. Maar ik ben heel benieuwd wat de omzet gaat doen. Dat is eigenlijk de hamvraag” vertelt Binnert.

 

Dus zoek je een goed excuus om erop uit te gaan en je mede AH&BC’er te steunen? Reserveer dan hier een tafel bij Benji’s. Met drie prachtige locaties een heerlijke plek om voor het eerst in tijden weer uiteten te gaan of een drankje te drinken!