1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Sponsoring Mei
28

Op de middenstip van Zuidbroekveld

Nieuws afbeelding

Na vier weken de vier hoofdsponsoren van AH&BC uitgelicht te hebben, geven we nu het woord aan marketingpartner Zuidbroek, naamgever van het gelijknamige Zuidbroek veld, ten Zuiden van het clubhuis.

 

Aan het woord is medeoprichter René Clumpkens, tevens ouder, scheidsrechter en dus sponsor van de club. Hij vertelt over Zuidbroek en waarom zij gekozen hebben om Amsterdam te sponsoren. Maar ook over fluiten en zijn positieve ervaringen als scheidsrechter, altijd goed om te lezen in aanloop naar de KMK’s. "Twijfel niet om je op te geven als scheidsrechter, het is dé manier om naar een wedstrijd te kijken.”

 

Zuidbroek is een notariskantoor dat zich uitsluitend bezighoudt met ondernemingsrecht. "Wij richten ons op bedrijven en organisaties met vragen daarover, die advies willen of hulp nodig hebben bij transacties” laat René weten. Ook AH&BC hebben ze bijgestaan bij verschillende zaken.

 

Deze tijd brengt bijvoorbeeld onverwachts nieuw en interessant werk met zich mee. "We krijgen veel vragen over de tijdelijke wet die is aangenomen voor beursgenoteerde fondsen die een jaarvergadering moeten houden, maar niet bij elkaar mogen komen” legt René uit. Verder staan bepaalde zaken op een laag pitje en gaan anderen in een trager tempo door. Het grootste deel van zijn collega’s werkt thuis. Degene die een eigen kantoorruimte hebben werken wel op het kantoor in Amsterdam-Zuid bij het Vondelpark. "We hebben dagelijks een Zoomgesprek met iedereen, waarin we bespreken wat de dag gaat brengen”.

 

In 2015 is het kantoor opgerichte en heeft er toen al snel voor gekozen om AH&BC te gaan sponsoren, voor meer naamsbekendheid in Amsterdam en omdat een groot deel van de potentiele cliënten er actief is. "We hebben contact opgenomen met de club en kregen verschillende sponsorpakketten aangeboden. Daar zat het naamgeven van een veld ook tussen en dat vonden we wel leuk. Nu prijkt Zuidbroek bijvoorbeeld op elk wedstrijdschema” vertelt René. "Daarnaast zijn we shirtsponsor van Jong Dames 2, waarvan teamleden in de lunchploeg van het kantoor werken”.

 

Zelf is René ook actief op en naast de velden van Amsterdam. "Ik heb een groot deel van mijn leven in Den Haag gehockeyd, maar mijn middelste zoon Olle is in de C bij AH&BC begonnen.” vertelt hij. Toen hij tijdens een KMK werd gevraagd zich op te geven voor een vrijwilligerstaak, besloot René het fluiten weer op te pakken. "Ik floot vroeger al veel, dus dat wilde ik wel weer doen. Daarbij is de arbitragecommissie een leuk en actief groepje mensen.” Inmiddels is hij bondscheidsrechter en erg betrokken bij de club. Ook zijn jongste zoon Reyer komt vanaf volgend seizoen bij AH&BC spelen in een nieuw Jong Heren team, samen met zijn broer.

 

"De eerste weken waren best druk op kantoor in de Corona tijd en miste ik het hockey niet, want daar had ik helemaal geen tijd voor. Maar toen het eerste stof was neergedaald, had ik wel weer zin om over het veld te rennen met mijn fluitje en wedstrijden te kijken” laat René weten. Soms denkt hij met weemoed terug aan de laatste wedstrijd die hij floot op 8 maart Heren 3 tegen Pinoké Heren 2, een mooie wedstrijd. "Maar ik ben alweer aan het trainen om in september fit te zijn” lacht hij. "Als je echt goed wil fluiten, dan moet je heel mobiel zijn en er bovenop staan. Fluiten op niveau is veel leuker dan je denkt, omdat je heel erg in de wedstrijd zit”. En daar hoort een beetje langs de zijlijn hangen niet bij.

 

Met het zicht op de KMK’s laat René weten dat het een aanrader is voor ouders om zich op te geven als scheidsrechter voor volgend seizoen. "Als een wedstrijd goed gefloten wordt, dan is iedereen tevreden”. Daarnaast ben je veel meer betrokken bij de wedstrijd dan wanneer je langs de lijn staat. "Ouders die hun kaart halen, kennen de regels en kunnen daardoor de sfeer verbeter voor de kinderen die lekker staan te hockeyen, dat kan op maar ook als ze langs het veld staan”, vertelt hij uit eigen ervaring. Het is mogelijk om rustig bij de Jongste Jeugd als spelleider te oefenen en later bij de elftallen onder begeleiding (met of zonder oortje) als scheidsrechter. Wie weet vinden andere hier ook een nieuwe en gezonde hobby in!

 

René wil graag afsluiten met de hoop dat we allemaal zo snel mogelijk weer op de club kunnen zijn. Dat hopen wij ook!

 

Wil je nou meer weten over Zuidbroek? Klik dan hier. En is je twijfel weggenomen en wil je het fluiten ook proberen? Meld je dan aan tijdens de KMK (via de coach of manager) of stuur een mailtje naar [email protected]