1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Mei
27

Welkom nieuwe senioren teams

Nieuws afbeelding

Er zijn 5 bijna volledig nieuwe senioren teams bijgekomen voor het hockeyseizoen 2021. Wij stelden ze een aantal vragen om erachter te komen wie er in de teams zitten, hoe ze elkaar kennen en hoe ze de voorbereidingen in gaan.

 

Toeval of niet, maar de 5 teams zijn allemaal mannenteams. Er zijn drie nieuwe Jong Heren teams, een bijna volledig nieuw Heren 11 team en een samenstelling van Heren 15 en Veteranen B, die samen Veteranen C worden.


Jong Heren 1

Reyer, uit Jong Heren 1, laat weten dat hij en zijn nieuwe teamgenoten allemaal op een aantal verschillende scholen zaten, maar door gemeenschappelijke vrienden allemaal bevriend zijn geraakt. Ze gingen of bleven allemaal in Amsterdam studeren en dachten: waarom richten we geen vrienden team op. Dat is wel zo leuk en gezellig. "We zijn al aan de voorbereidingen begonnen en trainen aan ons eigen niveau” schrijft Reyer. Daarnaast zijn ze bezig met bedenken van de regels omtrent te laat komen en dergelijken.


Jong Heren 2

Ook Charles uit Jong Heren 2 schrijft dat het de meeste nieuwe teamgenoten elkaar kennen van de middelbare school, via hockey of via via. Zij kozen voor AH&BC, omdat veel van hun vrienden er al hockeyen of gehockeyd hebben en positief waren over de club. "Ook had Amsterdam gelukkig plek voor een heel nieuw team” laat hij weten. Qua teambuilding zit het wel goed, omdat de jongens elkaar regelmatig zien. Zij gaan beginnen met trainen zodra het kan.

 

Heren 11

Dit is bijna helemaal een nieuw team, na het uiteenvallen van het huidige team aan het einde van dit seizoen. "Er bleven een aantal gemotiveerde jongens achter die eigenlijk helemaal niet wilde stoppen” schrijft Wouter uit H11. Zij zijn op zoek gegaan in hun omgeving naar nieuwe teamgenoten die enthousiast waren en met een jonge groep wilden spelen. 


Nu bestaat de groep uit verschillende groepen uit Amsterdam en jongens die met of tegen elkaar hebben gespeeld in de jeugd. "Iedereen kent elkaar goed, voelt zich erg betrokken en wil er samen voor gaan” laat Wouter weten. De start van het nieuwe seizoen zal waarschijnlijk beginnen met een teambarbecue en biertje (op 1.5 meter).

 

Veteranen C

Dit team bestaat in de basis uit mannen uit Veteranen B en Heren 15. Met het team willen ze het gat tussen Veteranen B, overgangsklasse, en Veteranen C, 2e klasse opvullen. Met als doel een stabiele 1e klasser te worden. De teamgenoten van Veteranen C gaan 3 helften lang gas geven. Dat gaat mooi worden!