1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Apr
3

Achter de schermen op Ameland

Nieuws afbeelding

Deze week een kijkje achter de schermen bij studenten Sam (Dames Jong 9), Roel (Heren 12), Wolf (Heren 12) en Cathelijne (Dames Jong 8). We spraken over quarantaine op een eiland, hardlopen tegen je vrienden, puzzelen en een corona bucketlist, heb jij die al?

 

Ze zitten allemaal in een andere fase van hun studententijd. Sam en Wolf zitten nog middenin hun studie, Roel is klaar met zijn bachelor en werkt even voordat hij aan zijn master begint en Cathelijne doet momenteel een bestuursjaar bij studentenvereniging AIESEC. 

Veel staat op pauze merken ze. Vooral hun sociale leven, maar ook lijken ze minder voor de universiteit te hoeven doen. Contact met vrienden en familie hebben ze alleen via Facetime, Whatsapp, Zoom, Houseparty, Snapchat en allerlei andere apps. Ideaal al die apps, hoewel sommige populairder zijn dan anderen. Sam laat weten: "Houseparty heb ik al weer verwijderd. Ik vond die camera zo confronterend, de hele tijd mijn eigen hoofd zien.” Herkenbaar?

 

Wat ze het meeste missen? Hun vrienden. Het uitgaan. Naar buiten gaan en dingen doen. Cathelijne zegt: "Dit was ook de tijd dat er weer allerlei leuke feestjes en festivals komen. Maar ja, dat zit er nu niet in.” Gelukkig hebben ze allemaal andere manieren gevonden om zichzelf bezig te houden.

 

Zo zit Wolf al 2 weken met 7 vrienden in een huisje op Ameland. Het zou goed kunnen dat ze er ook nog langer blijven. "Ik loop hard, wandel, speel spelletjes of puzzel met mijn vrienden die voor nu ook even huisgenoten zijn.” Zijn tip: ga een puzzel van 3000 stukjes maken, dat neemt aardig wat tijd in beslag. Puzzels lijken populair te zijn, want ook Sam waagt zich er graag aan. Roel loopt hard tegen zijn vrienden. "We gebruiken een app, Runkeeper, met de vriendengroep zodat je kan zien hoe hard iedereen rent. Zo wordt er toch nog een competitie gespeeld."

 

Cathelijne heeft met haar 2 huisgenoten een Corona Bucketlist gemaakt. Daarop staan allerlei activiteiten tegen de verveling. "Een spelletjestoernooi, bakken, chique dineren, een friettafel en Harry Potter Cluedo staan er allemaal op.” Vooral  Harry Potter Cluedo is een groot succes. "Wijntje erbij en Harry Potter muziek op de achtergrond. Zo komen we de avonden wel door”.

 

Hoewel ze zich dus nog niet vervelen, kijkt iedereen wel uit naar de tijd waarin alles weer kan en mag. Hockeyen, een terrasje pakken en uitgaan met vrienden zijn dingen die ze het meest missen. En Roel heeft veel zin om weer aan de slag te gaan in het restaurant waar hij normaal werk, maar nu dus even niet...

 

Vind jij het leuk om te vertellen wat je allemaal aan het doen bent of heb je nog een mooie tip voor andere AH&BC’ers? Laat het ons weten via een mailtje naar [email protected]!