1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Maa
27

Achter de schermen bij onze leden

Nieuws afbeelding Hoe ziet je dag er nu uit? Mis je school, uni, werk en hockey al? Wat mis je dan precies en welke creatieve oplossingen hebben jullie om de dagen door te komen? 

Om antwoord te krijgen op deze vragen, (video)bellen we met verschillende leden. Deze week een kijkje in het leven van Thymen van de Stadionkinderen en Bente uit Meisjes 8E1. 

Beiden zien voor- en nadelen aan het niet naar school gaan. Thymen kan voor zijn gevoel thuis lekker spelen wanneer hij wil. Oké, dat is niet helemaal waar, want hij moet ook aan zijn schoolwerk geeft hij toe. Maar ook Bente heeft dat gevoel van vrijheid. Ze vertelt dat ze met het gezin een ritme hebben elke dag, maar dat ze een stuk sneller klaar is met haar schoolwerk en dan naar buiten kan om te spelen. Bovendien is ze heel blij dat ze thuis meer keuze heeft wat ze tussen de middag kan eten. "Op school krijg ik bijvoorbeeld boterhammen mee, maar als ik thuis ben kan ik ook een tosti kiezen." Dat is voor tostiliefhebbers inderdaad winnen! Voor Thymen is het wel ontzettend jammer dat hij zijn verjaardagsfeestje niet kan vieren. A.s. maandag wordt hij namelijk 7 jaar. Zijn vriendjes houden de lolly's en het feestje natuurlijk nog wel te goed. Alvast gefeliciteerd Thymen! 

Thymen heeft met zijn zus een heel leuk spel bedacht om thuis te doen. Samen spelen ze elke dag een potje "poolhockey". Hij legt het even uit: "We leggen pionnen rond een veldje. Daarna maken we een driehoek van hockeyballen. Met 1 rode bal proberen we de witte ballen in de pionnen te ketsen." Dat kan met de gripkant van je stick of met de krul. Super creatief en een leuke inspiratie voor wie nog opzoek is naar een spel! Bente vertelt dat ze sommige vriendinnen mist omdat ze die nu niet kan zien. Wel heeft ze een nieuw vriendinnetje gemaakt. "Via een ander vriendinnetje heb ik haar leren kennen en nu spelen we elke dag samen." Mooi om te horen hoe zij elkaar hebben gevonden. 

Het was heel leuk om Thymen en Bente te zien en te spreken! Wil jij ook laten weten hoe het met je gaat en wat je doet? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wie weet videospreken we elkaar volgende week!