1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Aug
13

Cecilia Rognoni en Sofie ter Kuile bij Dames 1

Nieuws afbeelding

De begeleiding en de selectie van AH&BC Dames 1 voor het komende seizoen is rond.

 

Cecilia Rognoni zal naast coach Robert Tigges, assistent trainer worden van de dames. Cecilia speelde in haar actieve jaren als verdedigster in Argentinië waarvoor ze 3 keer op de Olympische Spelen uitkwam en 2 keer aan het WK mee deed. In 2002 werd Cecilia "beste speelster van de wereld” (FIH Award).

De afgelopen jaren was Cecilia assistent trainer, o.a. bij Myra en Rood Wit en de laatste laatste jaren bij KZ Heren 1 en MA1.

 

Sofie ter Kuile is op haar 14e, na haar jeugd bij Rotterdam gespeeld te hebben, naar Engeland vertrokken om daar op Trent College te gaan hockeyen en heeft daar als keepster bij Ladies 1 Nottingham universiteit gespeeld. Hier is zij 3 jaar gebleven.

Sofie komt terug uit Engeland om deze kans bij AH&BC aan te grijpen. Daarnaast maakt ze haar eindexamen jaar af op de Britse school in Voorschoten.

 

"Cecilia brengt een enorme lading ervaring mee. Zowel technisch als tactisch heeft ze veel kennis. Tevens weet Cecilia als geen ander wat nodig is om wekelijks een top performance af te leveren en wat daarvoor nodig is. Haar Argentijnse passie en enorme drive zijn ook bijzonder aanstekelijk”!  

 

"Sofie zal achter Anne Veenendaal een mooie plek hebben om zich te ontwikkelen. Daar kijkt ze heel erg naar uit! Ik ben zeer blij met haar komst en de manier waarop zij met haar 17 jaar nu al haar mannetje staat”. 

 

Tigges is heel blij met de komst van beide dames en kan zich nu volledig met deze groep gaan richten op het komende seizoen.