1-.jpg 2-.jpg 3-.jpg 4-.jpg 5-.jpg 6-.jpg 7-.jpg 8-.jpg
Ledennieuws Jun
12

YUA: Young Umpire Academy

Nieuws afbeelding
Thijs Verhorst, Valentijn Sijtstra, Storm Schnoeckel en Binnert Rauwerda hebben op het Holland Elite Hockey Cup U14 gefloten afgelopen Pinksterweekend! Het is een super succes geworden waarin Storm de finale mocht fluiten. Bijgaand youtube-filmpje met een indruk van de dagen.

Het toernooi met 16 teams U14 waaronder Den Bosch, Kampong, Schaerweijde, Mannheimer HC, Real Club de Polo de Barcelona en het nationale team van Tsjechi√ę werd gespeeld op het prachtige complex van HC Schiedam.

3 dagen, zaterdag tot en met maandag, vroeg vertrokken om aan te sluiten rond 9.00 uur bij de briefings voor de arbitrage. Onze mannen van 13 deden niet onder voor de aanwezige CS+ers en oud-bondsscheidsrechters. 

Natuurlijk hebben Thijs, Valentijn en Storm gigantisch veel geleerd deze dagen en hebben ze enorme ontwikkelingen doorgemaakt in hun vaardigheden. Binnert heeft ze ook, zo hier en daar, kunnen coachen in hun verbeterpunten. Storm mocht met een senior de finale fluiten op zondag. De finale was tussen Den Bosch en Schaerweijde en werd overtuigend gewonnen door Den Bosch. Alle mannen kregen enorme complimenten van de organisatie maar zeker ook van de coaches en de aanwezige bezoekers! Iedereen was onder de indruk van de vaardigheden van onze jonge scheidsrechters. 

"Voor de jongens was het enorm leerzaam en super leuk, voor mij was het bijzonder om met deze gasten te kunnen bouwen aan een sterk (vrijwillig) corps van fluitende jeugd!", aldus Binnert Rauwerda. " En als iemand wil fluiten dan mogen ze zich vooral melden bij mij, dan pak ik het op ([email protected])"