1-.jpg 2-.jpg 3-.jpg 4-.jpg 5-.jpg 6-.jpg 7-.jpg 8-.jpg
Ledennieuws Maa
15

De Tuchtcie looft prijzen uit!

Nieuws afbeelding

Een aantal jaar geleden heeft het bestuur de Tuchtcommissie in het leven geroepen. Tijd om weer eens onder de aandacht te brengen waarom. 


De Tuchtcie is o.a. opgericht in het kader van respect en sportiviteit op en langs de velden. De Tuchtcie heeft als taak alle gele verbale of rode kaarten die jeugdleden tijdens een wedstrijd hebben behaald, tijdens een zitting te behandelen, hoor en wederhoor toe te passen en te oordelen of een sanctie nodig is voor het jeugdlid dat de gele verbale of rode kaart heeft behaald. Deze zitting is er primair op gericht om de jeugdleden (en hun ouders) het onwenselijke van hun gedrag te laten inzien als de kaart terecht is gegeven en daar in bepaalde gevallen consequenties aan te verbinden. Het bestuur en de Tuchtcie hopen dat door dit beleid het aantal kaarten zal dalen. 

 

In het jaar 2015-2016 was het aantal gele verbale kaarten inderdaad aardig gedaald van 15 naar 7. In het jaar 2016-2017 was er een stijging van 7 naar 11 maar het afgelopen jaar (2017-2018) is het aantal gele verbale kaarten geĆ«xplodeerd van 11 naar 22. Dat is te veel! Naast het feit dat dit de naam van AHBC aantast, geeft het ook weer dat de jeugdspelers van Amsterdam te veel het verbale conflict met de scheidsrechter aangaan en zich niet kunnen neerleggen bij (soms discutabele) beslissingen van de scheidsrechter. We kunnen niet genoeg benadrukken dat het niet acceptabel is om een beslissing van de scheidsrechter ter discussie te stellen. 


Daarom hopen we dat alle jeugdleden ervoor zorgen dat de Tuchtcie deze laatste paar maanden niet meer in actie hoeft te komen door geen verbale gele of rode kaarten meer te halen. Het vervelende is dat de Tuchtcie gerechtigd is sancties uit te delen die er uit kunnen bestaan dat de betreffende jeugdspeler zelfs voor een (aantal) wedstrijd(en) geschorst kan worden. Daarom looft de Tuchtcie een prijs uit voor elk A- of B-team dat deze laatste competitie geen verbale gele of rode kaart haalt! Dit omdat de meeste kaarten in de A- of B-categorie worden gescoord. We horen graag van de coach of manager van het betreffende team of het gelukt is. Diegene kan een mail sturen aan 
[email protected] of één van onderstaande Tuchtcie-leden aanspreken.

Succes!

De Tuchtcie bestaande uit: 

Paul Vos, Marjolijn Lips, Erik Grimmelikhuysen, Pieter Wiegman, Alexandra Oswald en Nathalie van Tekelenburg