1-1.png 2-2.png 3.png 4-4.png 5-5.png 6.png 7.png 8.png
Heren 1 Jan
17

Rupinder en Mitton keren niet terug bij H1

Nieuws afbeelding

Rupinder Pal Singh keert na de winterstop niet terug in de selectie van Alexander Cox. De Indiase verdediger debuteerde pas begin dit seizoen (2022-2023) bij Amsterdam Heren 1, maar keert nu al terug naar huis.

Simran, Rupinder zijn vrouw, is in verwachting van hun eerste kindje. In verband met de gezondheid van vrouw en ongeboren kind zullen zij terugkeren naar India waar ze bekend zijn met alle zorg.

Deze beslissing is in samenspraak met de Indiase speler en het bestuur van Amsterdam genomen. Desondanks is zijn vroegtijdige vertrek bij Amsterdam treurig voor het team en de 223-voudige International.

-

Ook Trent Mitton komt niet meer in actie tijdens de tweede seizoenshelft bij Amsterdam Heren 1. De huidige topscorer van Heren 1 verhuist in de winterstop terug naar zijn thuisland Australië.

In Australië gaat Lexi, de vrouw van Mitton, starten aan een nieuwe carrière. Samen met de zorg voor hun dochtertje Kennedy is het voor hem onmogelijk gebleken om in Nederland te blijven. Hierdoor komt er eerder dan gepland een eind aan zijn Amsterdamse avontuur.

Vanaf het seizoen 2021-2022 was de trefzekere spits met zijn fysiek sterke uiterlijk een vaste kracht in de Amsterdamse aanval. Ook in zijn verdedigende werk liet Mitton zelden een steekje vallen. Het Bestuur betreurt het besluit van Mitton, maar wensen hem uiteraard het allerbeste toe.