1-1.png 2-2.png 3.png 4-4.png 5-5.png 6.png 7.png 8.png
Ledennieuws Sep
27

Opschoondag met Stadionouders

Nieuws afbeelding

Afgelopen zaterdag organiseerde onze duurzaamheidscommissie de eerste Opschoondag van het seizoen. Traditiegetrouw trappen we het opschoonseizoen af met de ouders van onze nieuwste leden; de stadionkinderen. We hopen met de hulp van deze ouders te zorgen voor een nieuwe generatie leden die meer bewust is van het zwerfafval dat ze meestal onbewust achterlaat. Ouders spelen daar een belangrijke rol in; zij geven in het algemeen het eten en drinken mee waarvan de verpakkingen vaak op en rond onze velden achter blijven. 

Dat bleek ook deze dag weer uit de grote hoeveelheid plastic verpakkingen van o.a. snoepjes en koekjes. En uit het grote aantal geraapte koffiebekers bleek dat ouders ook zelf nog niet altijd even alert zijn. 
Toch was de totale hoeveelheid geruimd afval een stuk minder dan in de afgelopen jaren. Hopelijk komt dat doordat het bewustzijn rondom afval op onze club inmiddels verhoogd is. We zullen het wellicht zien op de opschoondag die we later dit seizoen weer gaan organiseren met onze jeugd. Laten we proberen ons opgeschoonde terrein ook schoon te houden.

Onder de geraapte spullen verder ook deze keer weer een aantal hockeyballen, een plastic zakje met een hondedrol, veel PETflesjes - die we in de daarvoor bestemde verzamelflessen gedeponeerd hebben - een paar AH&BC statiegeldglazen, een paar bidons en een AH&BC trainingsbroek maat 152 (gevonden op het parkeerterrein).
Gevonden bidons zamelen we inmiddels apart in en laten we recyclen tot pionnen en ‘ hoedjes’ voor trainingen en jongste-jeugd-wedstrijden. De trainingsbroek is tot 8 oktober op te halen bij de duurzaamheidscommissie middels een mail naar [email protected]. Zonder bericht gaat hij mee in de verkoop op de tweedehandsmarkt op 8 oktober. 

Veel dank aan alle stadionkidsouders die zo goed en in grote getalen hebben opgeschoond, hier en daar met de enthousiaste hulp van eventueel toekomstige leden.