1-1.png 2-2.png 3.png 4-4.png 5-5.png 6.png 7.png 8.png
Heren 1 Sep
27

Heren 1 verliest klassieker

Nieuws afbeelding
Bloemendaal heeft de hockeyklassieker in de Tulp Hoofdklasse Heren winnend afgesloten. In het Wagener Stadion versloeg de ploeg van Rick Mathijssen Amsterdam met 1-4.

Onder toeziend oog van zeker 1500 fans schoot Bloemendaal uit de startblokken. Binnen veertig tellen was het dan ook raak voor de bezoekers. Thierry Brinkman zette een actie zelf op en tipte vervolgens op aangeven van Jorrit Croon binnen. Daartegenover stonden het eerste kwartier twee Amsterdamse strafcorners, die via Boris Burkhardt beide keren niet lekker uit de verf kwamen.

Mirco Pruyser tekende voor de aansluitingstreffer. Hij lette goed op bij de paal na een snoeiharde voorzet van Luke Dommershuijzen: 1-2. De spits van Amsterdam kon juichen, nadat de ploeg eigenlijk nog niet echt kansen had gehad.

Eigenlijk bleef het spelbeeld hetzelfde. Bloemendaal was sterker, maar maakte de kansen niet af. Totdat Jorrit Croon het op zijn heupen kreeg en in de cirkel het overzicht behield en in de kruising pushte: 1-3. Het slotakkoord was voor Brinkman, die ook voor zijn derde van de middag tekende in de slotminuut.

Amsterdam – Bloemendaal 1-4
1. Thierry Brinkman 0-1
27. Thierry Brinkman 0-2
37. Mirco Pruyser 1-2
50. Jorrit Croon 1-3
60. Thierry Brinkman 1-4

Lees meer via hockey.nl 'Brinkman leidt Bloemendaal naar nodige driepunter in klassieker'