1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.png 8.png 9.png
Nieuws Jan
10

Hoofdklasse Zaalhockey uitslagen

Nieuws afbeelding Het was een weekend met veel doelpunten... voor én tegen. Mocht je het niet precies volgen en klinken de termen "kampioenspoule" en "degradatiepoule" je onbekend in de oren? We leggen het hier uit. 

De Hoofdklasse zaalhockeycompetitie bestaat uit twee poules. Bij de dames heb je poule A en B en bij de heren heb je ook poule A en B. In elke poule zitten 8 teams. Nadat iedereen tegen elkaar heeft gespeeld binnen de poule, splitst deze zich op in een kampioenspoule en een degradatiepoule. Je raadt het al: de nummers 1 t/m 4 gaan naar de kampioenspoule en de nummers 5 t/m 8 naar de degradatiepoule. Dit geldt voor zowel poule A als poule B. Daarin worden nog 3 wedstrijden gespeeld. Vervolgens plaatsen de nummers 1 en 2 uit de kampioenspoules voor het NK en de nummers 3 en 4 uit de degradatiepoules spelen tegen degradatie.

Belangrijke notitie: de teams nemen de punten mee van de vorige keer dat ze tegen elkaar hebben gespeeld. Dus van de gewone hoofdklasse zaal naar de kampioens/degradatiepoule.

Dames 1
Afgelopen zondag werd de laatste wedstrijd uit de reguliere zaalhockeycompetitie gespeeld. De dames van Amsterdam wonnen met 10-0 van Helmond, maar werden vijfde, waardoor ze zich plaatsten in de degradatiepoule. De eerste uit de drie wedstrijden in die poule werd ook al zondag gespeeld. De wedstrijd was tegen Ring-Pass en wonnen de dames met 5-0. Ma1 speelsters Mea de Vries scoorde zondag maar liefst 8 x.

De dames staan nu eerste in de degradatiepoule, waardoor ze zich, met nog twee wedstrijden, automatisch handhaven in de hoofdklasse zaal en geen play-outs spelen.

Heren 1
De heren hadden zich voor zondag al geplaatst voor de kampioenspoule. Met een team wat grotendeels  door blessures en quarantaines b wat vooral bestond uit JA1 en Heren 2 spelers, stonden ze na de eerste wedstrijd op zondag tegen HIC die met 3-0 verloren werd, op de 3e plek. De tweede wedstrijd zondag was dus de eerste wedstrijd in de kampioenspoule. hdm stond op het programma. Deze wedstrijd werd heel pijnlijk met 14-2 verloren. 

Het is voor Heren 1 helaas niet mogelijk om naar het NK te gaan. Door de meegenomen punten zit het verdedigen van de landstitel van 2 jaar geleden er niet in.

Programma
11.00: Amsterdam D1 - Helmond D1 (T-Kwadraat Tilburg)
13.00: Union D1 - Amsterdam D1 (T-Kwadraat Tilburg)
14.00: Amsterdam H1 - HIC H1 (Sporthallen Zuid)
16.00: Pinoké H1 - Amsterdam H1 (Sporthallen Zuid)

(foto: Roel Ubels)