f
1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Multimedia Jun
17

Felice Albers naar Tokyo 2020

Nieuws afbeelding Via hockey.nl: 

Het hoge woord voor de olympische selectie voor de Oranje Dames is eruit bij Alyson Annan. De bondscoach heeft Josine Koning aangewezen als eerste goalie voor Tokio, Anne Veenendaal gaat mee als reserve naar Japan. Amsterdam-aanvaller Felice Albers ziet haar goede optreden op het EK beloond worden met een plek in de zestienkoppige selectie.

Annan heeft in haar olympische groep ook een plek ingeruimd voor Ireen van den Assem, Xan de Waard en Lidewij Welten. Dit drietal speelde vanwege blessures niet op het afgelopen EK, waarbij de Oranje Dames goud pakten. Van den Assem en De Waard waren reserve en trainden ook mee. Welten werkt vooralsnog een apart trainingsschema af, nadat zij in de finale van de play-offs een pees in haar hamstring scheurde.

Annan met 21 speelsters naar Japan

Vanwege de blessuregevallen vliegt Annan 11 juni met liefst 21 speelsters richting Japan. Naast Veenendaal zijn ook Sanne Koolen (Den Bosch) en Freeke Moes (Amsterdam) reserve. Kyra Fortuin (SCHC) en Pinoké-speelster Stella van Gils, die als debutant een goede indruk op het EK achterliet, gaan mee als reserve van de reserve. Indien de zestien speelsters uit de olympische selectie en de drie reserves fit zijn, vliegen Fortuin en Van Gils voor de start van de Olympische Spelen terug naar Nederland.

Ilse Kappelle, die ook haar EK-debuut maakte, blijft in Nederland meetrainen met de Oranje Dames. Voor aanvaller Pien Dicke is geen plek meer.

Volledige olympische selectie Oranje Dames

Bekijk hieronder de volledige olympische selectie die van 23 juli tot en met 8 augustus gaat deelnemen aan de Spelen in Tokio. De Oranje Dames spelen hun eerste wedstrijd op 24 juli tegen India.

Voornaam Achternaam  Vereniging
Felice Albers Amsterdam
Ireen van den Assem Den Bosch
Margot van Geffen Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Josine Koning (k) Den Bosch
Laurien Leurink SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Frédérique Matla Den Bosch
Laura Nunnink Den Bosch
Malou Pheninckx Kampong
Pien Sanders Den Bosch
Lauren Stam Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Lidewij Welten Den Bosch
Reserves
Sanne Koolen Den Bosch
Freeke Moes Amsterdam
Anne Veenendaal (k) Amsterdam

Agenda

Nog geen agenda punten.