f
1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Heren 1 Jun
11

Nicki Leijs stopt na 9 jaar AH&BC

Nieuws afbeelding

Nicki Leijs is sinds het seizoen 2012/2013 een vaste waarde voor Heren 1. Na negen seizoenen vindt hij het goed geweest en stopt hij. Het is tijd om te focussen op dingen buiten het hockey. Hoe heeft hij de afgelopen jaren beleefd? 

In de jeugd hockeyt Nicki in zijn woonplaats bij Hockeyclub Almere, waar hij ook vier jaar met Heren 1 in de overgangsklasse speelde. Op zijn twintigste komt Nicki naar Amsterdam als jeugdig talent en uitstekende zaalhockey speler. Amsterdammers Robert Tigges en Teun Rohof kent hij dan al door het zaalhockeyen. Verder kent hij Valentin Verga vanuit Almere.  De overstap naar Amsterdam was dan ook geen verrassende keuze voor Nicki. "Doordat ik gelijk een goede band had met de mensen bij Amsterdam heb ik er nooit overwogen om bij een andere club te gaan spelen” vertelt hij.

"Mijn laatste seizoen is een lastig geweest. Wat daarbij niet heeft geholpen dat het in de winter al bekend was dat dit het laatste seizoen van Santi. Dat doet wat met de teamdynamiek, waardoor wij er niet alles uit hebben kunnen halen wat erin zat” licht Nicki toe. 

"Het absolute hoogtepunt van mijn hockeycarrière is dat we wereldkampioen werden met het Nederlands elftal in de zaal.” Met Amsterdam heeft Nicki maar liefst vijf zaaltitels gepakt. Daarnaast speelde hij zeven keer Play-offs en een EHL-finale, die helaas verloren ging tegen Kampong. "Dat zijn voor mij de mooiste momenten in het Amsterdam shirt.”

Het leukste teammoment was voor Nicki de trip naar Kaapstad, Zuid-Afrika in 2014. Dat was een trip waar weinig gehockeyd werd en vooral genoten om de teamband tussen de spelers sterker te maken. "Ook hebben we een mooi EHL-tripje gehad naar Barcelona, waar we met een aantal spelers langer gebleven zijn om van de stad te genieten.”

Nicki houdt nog een beetje de achterdeur open als het gaat om meedoen met het zaalteam van Amsterdam. "Het is iets waar ik nog heel goed over moet gaan nadenken.  Ook omdat het Nederlandse zaalteam een optie is voor mij en er is een mooi zaalhockey jaar op komst met zowel het WK als het EK en nog een Europa Cup voor Amsterdam.” 

"Ik wil me vanaf nu meer gaan focussen op andere dingen, zoals het bedrijf Wilmar Afbouw, waar ik mede-eigenaar van ben” legt Nicki uit. "Ik heb fantastische jaren gehad bij Amsterdam en dit voelt als het moment voor mij om te zeggen dat het goed is geweest en ik van andere mooie dingen kan genieten.”

We hebben genoten van je Nicki!


Agenda

Nog geen agenda punten.