Eva de Goede moet onder het mes nadat zij zondag z" /> AH & BC f
1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Dames 1 Apr
7

Update over Eva de Goede

Nieuws afbeelding Via hockey.nl: "De Goede wacht operatie en houdt rekening met drie maanden herstel"

Eva de Goede moet onder het mes nadat zij zondag zo ongelukkig ten val kwam op de EHL. De aanvoerder van Amsterdam viel over de keeper van tegenstander Club an der Alster en brak daarbij haar pols. Ze houdt rekening met een herstel van drie maanden. In dat geval mist De Goede zowel de play-offs als het EK in eigen land.

Strompelend, terwijl ze met haar rechterarm haar linkerpols ondersteunde en met de tranen in haar ogen, verliet De Goede zondagmiddag het veld. ‘Ik voelde meteen dat het foute boel was’, blikt de middenvelder terug. Aan het einde van het tweede kwart in het duel om de derde en vierde plek van de eerste Euro Hockey League voor dames met Club an der Alster (4-2 winst) danste zij door de Duitse defensie. In een uiterste poging de bal in de goal te tikken, kwam De Goede in botsing met de keepster. In die botsing klapte haar hand bij een ongelukkige landing dubbel. De rest is geschiedenis. 

Toen ze ondersteund door de fysio en teamarts van haar ploeg de dug-out had bereikt, werd direct besloten te vertrekken naar het ziekenhuis. ‘Ik zag meteen dat mijn pols scheef stond. Het was dus snel duidelijk dat het gebroken was. Zo voelde het ook.’ De Goede verliet vlak voor de rust het Wagener Stadion. Toen haar ploeg nog gelijk stond tegen de Duitse kampioen. Wachtend op de eerste hulp volgde ze het duel op de voet. ‘Dat was een mooie afleiding. Van de pijn en van het wachten.’

Donderdag operatie

In het ziekenhuis werd haar pols gezet en gegipst. Uit de röntgenfoto bleek dat ook een operatie nodig was. Donderdag is het dus al zo ver. ‘Dat was geen extra teleurstelling. Ik voelde meteen dat het niet goed zat. Ik kijk vooral uit naar donderdag.’ Met de pijn valt het mee. ‘Ik voel het wel. Het is niet lekker, maar ik heb voldoende pijnstilling. Ik had nog nooit in het gips gezeten, dus dat is ook een nieuwe ervaring.’

Tijdens de operatie wordt een stalen plaatje, dat haar breuk fixeert, in haar pols geplaatst. Hoelang ze uit de roulatie is en wat voor gevolgen dat heeft voor bijvoorbeeld de play-offs (die beginnen op 5 mei), het EK (4 tot en met 13 juni) of zelfs de Olympische Spelen (23 juli-8 augustus), zijn nog niet helemaal zeker. De middenvelder houdt zelf rekening met een maand of drie, maar heeft dat nog niet met de arts besproken. De snelle rekenaar weet dat drie maanden zouden betekenen dat er in ieder geval een streep kan door zowel de play-offs als het EK.