1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Okt
21

Corona update - tijdelijke lockdown & geen Simpel Dome

Nieuws afbeelding

Zoals jullie gisteren hebben kunnen horen van ministerpresident Mark Rutte, hebben de herfst snotneuzen toch gezorgd voor een tijdelijke lockdown van vier weken. Heel vervelend en jammer, want dat betekent dat we de komende (minimaal 4) weken weer in de hockey ruststand zullen gaan, terwijl iedereen er juist zo'n zin in had. 


Wat betekent dit voor jou?


Senioren: 

  • er mag niet getraind worden. Als team kun je daardoor niet het veld op. Wat wel mag is op 1,5m afstand in teamverband trainen met niet meer dan 4 personen. Binnen teamsport is dit lastig, maar we gaan nadenken over creatieve insteek van deze regel, bijvoorbeeld shoot-outs, grenshockey, etc.. Heb je een idee, deel het met ons, via: [email protected]. Daarnaast probeert de KNHB ervoor te zorgen dat senioren toch nog mogen trainen. We houden jullie hiervan op de hoogte. 
  • er mogen geen wedstrijden gespeeld worden de komende vier weken.
  • er zullen geen wedstrijden zijn van Heren 1 en Dames 1. Ook hier is de KNHB tegen in protest. 

Jeugd: 

  • er mag door kinderen tot 18 jaar getraind worden. De trainingen zullen dus doorgaan, zoals ze nu plaatsvinden. Zonder ouders op ons complex. Graag thuis verkleden, niet rondhangen voor en meteen na de training naar huis
  • wedstrijden onderling met teams van eigen club zijn toegestaan. Zullen de behoefte inventariseren via categorieleiding en zullen hier op korte termijn een bericht over sturen. Vooralsnog is het herfstvakantie, dus geen wedstrijden

Dan is er nog een andere belangrijke beslissing genomen door ons: wij gaan de SIMPEL Hockey Dome (onze zaal) niet opbouwen. De reden hiervan is dat we gezien de kosten van het plaatsen van de hal en de nieuwe maatregelen, een groot risico nemen dat we niet aan alle corona vereisten kunnen voldoen. Daarnaast is het heel goed mogelijk dat het zaalhockey dit jaar niet zal doorgaan of dat het zaalseizoen abrupt zal worden afgebroken. Mocht de KNHB besluiten om de zaalcompetitie door te laten gaan dan zullen we de teams de mogelijkheid geven om aan de zaalcompetitie mee te doen. 


Wat is dan het alternatief?

Nu de huidige competitie (minimaal) vier weken stil ligt en onze Simpel Dome niet wordt opgebouwd, zullen wij samen met jullie willen nadenken of er een alternatief buiten programma voor het missen van de zaalhockey een oplossing is. We kijken hierbij naar de huidige corona ontwikkelingen en naar het besluit van de Bond over de start van mogelijk een midwintercompetitie. Binnenkort zullen we hierop terugkomen. We zullen jullie ook updaten over het inhalen van de gemiste competitiewedstrijden, zodra we daar meer inzicht in hebben. 

 

We danken jullie voor jullie geduld en begrip. Heel belangrijk dat we dit met elkaar doen, ons aan de regels houden. Zo kunnen we hopelijk binnenkort weer allemaal hockeyen! BE SAFE, PLAY HOCKEY.

 

Namens het hele AH&BC Bestuur