1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Heren 1 Okt
12

H1 verliest bosderby tegen Pinoké

Nieuws afbeelding Een belangrijke wedstrijd voor Amsterdam, die even veel punten had als tegenstander Pinoké. Ze begonnen daarom ook sterk, maar in de vijfde minuut scoorde Dennis Warmerdam het eerste doelpunt voor Pinoké (0-1). 

Na de 2-0 van Pinoké uit een strafcorner was Amsterdam even de kluts kwijt. Door bij het uitnemen onhandig balverlies te lijden wist Pinoké met een hoge backhand uit te lopen tot 3-0. 

Op een bal die van de lijn werd gehaald na, creëerde Amsterdam vervolgens ondanks een sterk derde kwart geen serieuze kansen meer. Tot Tanguy Cosyns de 7de strafcorner van de wedstrijd wist te verzilveren. Helaas kwam dit te laat en de eindigde de wedstrijd in een 3-1 verlies voor Amsterdam.

Freixa over de nederlaag: ‘Pinoké begon scherp en kwam op 1-0. Maar zeker in het derde kwart waren wij de bovenliggende partij. Dat konden we alleen niet omzetten in een doelpunt. Daardoor liepen we achter de feiten aan. Maar ik ben tevreden over mijn spelers. We hebben met lef en durf gespeeld. Op de ranglijst staat Pinoké boven ons, maar in de wedstrijd zag ik weinig verschil.’

Het hele artikel is te lezen op Hockey.nl en de goals zijn hier te zien.