1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Dames 1 Okt
12

D1 pakt in slotfase nog één punt

Nieuws afbeelding

Afgelopen regenachtige zondag speelde Amsterdam de topper tegen SCHC. De uitslag van 2-2 was een redelijke weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De drie versierde strafcorners in het eerste kwart werden niet benut. Maar de koelbloedigheid van Amsterdam, dat dit seizoen met dertig goals het vaakst scoorde van alle hoofdklasseteams, kwam halverwege het tweede kwart toch naar voren. Rond de 23-meterlijn passte Eva de Goede de bal de cirkel in, die via een stick bij Ilse Kappelle belandde, links van het doel. Met haar backhand bediende ze bij de tweede paal Fay van der Elst. Glijdend op haar buik tipte de van hdm overgekomen aanvaller de 1-0 binnen. 

Miloe Jaeger speelde aanvaller Mette Winter aan, die wegdraaide bij haar verdediger en snoeihard de gelijkmaker binnenschoot. Pien Dicke bracht SCHC in het vierde kwart vervolgens op een roze wolk door de 2-1 te scoren. 

Het vasthouden van die voorsprong lukte echter niet voor de ploeg van Lucas Judge. Negen minuten voor tijd pushte Eva de Goede een strafcorner binnen. De strafcorner die Amsterdam vervolgens in de laatste vier minuten kreeg, werd niet verzilverd, waardoor de uitslag 2-2 was. 

Het hele artikel kan je hier lezen. De goals zijn te zien via AH&BC TV