1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Corona Aug
28

AH&BC corona Q&A

Nieuws afbeelding

Hieronder de antwoorden op de belangrijkste vragen omtrent het Corona protocol op AH&BC. 


1. Wat zijn de belangrijkste regels op AH&BC?
- Registratie - Iedereen mag op ons complex komen, maar je moet je ALTIJD en elke keer registreren via de QR-code bij de ingang (dit geldt voor: spelers, bezoekers, vrijwilligers, gewoon iedereen van 13 jaar of ouder).
- Blijf thuis als je klachten hebt. Welke dat zijn, kun je hier lezen.
- 18+ houdt 1,5m afstand: langs de velden, in het clubhuis, het stadion, zoveel mogelijk op het veld, in de fietsenstallingen, etc.
- Blijf zoveel mogelijk buiten: de 3e helft, limonade drinken, koffietje pakken... allemaal buiten. 
- Was je handen goed en desinfecteer je handen voor en na het betreden van ons complex.

2. Wat zijn de regels omtrent de wedstrijden?
- Kom niet eerder dan 30 minuten voor je wedstrijd naar de club. 
- Kleed je voor en na de wedstrijd thuis om. Douches en kleedkamers zijn gesloten.  Maak idealiter daar ook zoveel mogelijk gebruik van de toilet. 
- Gebruik je eigen materiaal: bidon, cornermasker, etc. 
- Voor 18+ geldt: houd 1.5m afstand in de dug-out, tijdens het inlopen, de rust, bespreken, etc. Alleen in spelsituaties tijdens de wedstrijd hoef je geen afstand te houden. 
- Doe geen yel en shake hands. Stickie Tikkie wordt ook afgeraden door de KNHB. 
- Ga als de wedstrijd is afgelopen meteen van het veld af en ga op de bijbehorende 3e helft plek zitten. Hier kan je blijven tot de volgende wedstrijd is afgelopen.

3. Kan ik naar een wedstrijd van mijn kind, vriend, vriendin, moeder, vader, Dames of Heren 1 kijken?
- NOC*NSF en de KNHB adviseren hockeyclubs om het actief aantrekken van toeschouwers zo veel mogelijk te beperken. Je mag dus komen, maar je moet je dan wel aan alle regels houden. 
- Als je komt kijken, registreer je dan en houd je aan de 1,5m langs het veld.
- Tijdens de wedstrijden van EF teams op zaterdagochtend mag er maximaal 1 ouder per kind aanwezig mag zijn. Dit is inclusief de begeleiding (spelbegeleider, manager, coach). Dit geldt ook voor bezoekende teams.
- Iedereen mag naar de thuiswedstrijven van H1 en D1 in het Wagener Stadion komen kijken. Er kan alleen op de even rijen gezeten worden en houdt 2 stoelen afstand tot mensen buiten je huishouden. 

4. Mag ik als bezoeker het clubhuis in voor een drankje?
- Je kan zowel binnen als buiten bij de bar een hapje of drankje halen. Deze mag je op het terras of in het clubhuis zittend nuttigen op de daarvoor bedoelde plekken.
- Staand je drankje nuttigen mag alleen langs het veld (op 1,5m afstand).

5. Mag ik met mijn team het clubhuis in voor limonade of een drankje?
- Blijf buiten! Voor elk veld is een speciale 3e helft plek gemaakt. Dit wordt aangegeven door bordjes waarop staat: "3e helft Veld 3". Ben je boven de 18 jaar, houd dan afstand. 
- Er is niet genoeg ruimte binnen om voor alle teams daar te gaan zitten. Je kan van te voren de Serre of Glazen Zaal hebt gereserveerd en daar een bevestiging voor hebt gekregen (via [email protected]). Dit kan maar zeer beperkt.

6. Wat als het regent?
- Ga dan niet het clubhuis in, maar ga onder de overdekte tribune in het stadion (op afstand van elkaar) zitten.

7. Wat te doen bij een uitwedstrijd?
- Check de website van de tegenstander voor het daar geldende corona protocol. Bij sommige clubs mogen er een maximum aantal ouders mee of gelden er andere regels.
- Vanaf 13 jaar draag je een mondkapje wanneer je met personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel zit.

8. Ik ben of mijn kind is verkouden. Wat nu? 
- Is je kind verkouden en tussen de 0-6 jaar, kijk dan hier.
- Is je kind verkouden en tussen de 7-12 jaar, kijk dan hier.
- Ben je >13 jaar of ouder? Als je verkouden bent of een snotneus hebt, raden we je aan om een Corona test te doen en thuis te blijven, totdat de klachten verdwenen zijn

9. Wat te doen bij een (vermeende) Corona besmetting?
- Als je in de afgelopen 10 dagen in een gebied geweest bent dat volgens het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken oranje of rood is (ook als het gebied later oranje of rood is geworden dan jij teruggekeerd bent) dan blijf je 10 dagen thuis ter bescherming van de personen om jou heen. Je kunt namelijk al besmet zijn, zonder dat je klachten hebt. Woon je in 1 huishouden met iemand op wie dit van toepassing is, dan geldt dit ook voor jou. 
- Mocht je bij je zelf de symptomen van Corona herkennen of er twijfels over hebben, dan laat je je testen bij de GGD. Dat geldt ook voor milde klachten. 
- Een overzicht van de kenmerken van COVID-19 vind je hier
- Een afspraak maken bij de GGD doe je hier of via 0800-1202.
- Totdat je de uitslag van de test hebt ontvangen zonder je je af en blijf je thuis. Je huisgenoten blijven ook thuis. Je informeert je coach en degene met wie je nauw contact hebt gehad. Zo kan iedereen blijven opletten. 
- Mocht je negatief getest zijn maar toch symptomen houden, blijf je thuis totdat deze helemaal verdwenen zijn. Na 4 dagen kan je je eventueel opnieuw laten testen. 
- Mocht je positief getest zijn, dan ga je ten minste 10 dagen in quarantaine totdat je weer gezond bent. Al je huisgenoten gaan ook in quarantaine. Je draagt alle informatie over je contacten en waar je geweest bent over aan de GGD. Zij gaan het contactonderzoek doen. 
- Sporters worden niet geacht om meer dan 15 minuten op minder dan 1.5 meter van elkaar doorgebracht te hebben gedurende de wedstrijd en worden daarom niet gezien als directe contacten. De overige spelers of speelsters en arbitrage hoeven daarom niet in quarantaine. Tenzij zij natuurlijk inmiddels ook Corona symptomen vertonen. 
- De GGD kan de club benaderen om ons te verzoeken om de contactgegevens van de bezoekers en sporters, op de dag dat jij op de club geweest bent, over te dragen. Wij zullen die gegevens dan overleggen. De club zal zelf geen directe actie ondernemen naar deze personen. Voor meer informatie over het proces kijk je op de website van de GGD

Het blijkt niet makkelijk te zijn om hockey te organiseren in een tijd waarin de COVID-19 besmettingen toenemen en de maatregelen aangescherpt worden. Met z'n allen proberen we het aantal besmettingen terug te dringen en ervoor te zorgen dat we kunnen blijven hockeyen met publiek. Daarbij hoort dat iedereen zich aan de regels houdt die op AH&BC gelden. Dus houd je allemaal alsjeblieft goed aan deze richtlijnen. Zij gelden voor iedereen, in alle leeftijdscategorie├źn (tenzij anders vermeldt). Alleen samen kunnen we Corona onder controle krijgen. #BeSafePlayHockey