f
1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Dames 1 Jun
26

D1 klaar voor het nieuwe seizoen

Nieuws afbeelding

Voor Dames 1 kon het seizoen 2018-2019 niet beter eindigen met de dubbele titel: Europees Kampioen en Landskampioen. Mooie en spannende vooruitzichten dus voor afgelopen seizoen, waarin de dames beide titels wilden verdedigen. Vooruitzichten, die helaas niet gerealiseerd konden worden.

 

Maar de maatregelen en verwachtingen zijn inmiddels weer positiever. De nationale competities beginnen in september en als alles goed blijft gaan, vindt de uitgestelde EHL voor mannen en vrouwen alsnog op Amsterdam plaats van 14 t/m 18 oktober. De hockeyagenda’s kunnen weer gevuld worden!

 

Helaas hebben we dan afscheid genomen van 3 trouwe speelsters; Kimberly Thompson, Charlotte Vega en al aan het begin van het seizoen Kelly Jonker, die inmiddels gelukkige moeder is van dochtertje Nova. Gezien hun enorme staat van dienst, hadden we ze een passender afscheid gegund dan deze schriftelijke mededeling. Hun inzet en vertrouwde aanwezigheid op en naast het veld, zullen we heel erg gaan missen. Lees het interview met Kimberly Thompson hier.


Voor de speelsters die vertrekken komen gelukkig ook weer enthousiaste en getalenteerde speelsters terug; Fay van der Elst en Hester van der Veld van hdm en Freeke Moes van Oranje-Rood. Daarbij komt ook versterking vanuit de eigen jeugd. Melanie van Rijn uit MA1 stroomt door naar Dames 1. Melanie is afgelopen seizoen in de wedstrijd tegen Den Bosch helaas geblesseerd geraakt. De zware revalidatie zal ze bij Dames 1 doorlopen.


Met deze ervaren en jeugdige aanvullingen blijft Dames 1 een gebalanceerde mix tussen oudere en jongere speelsters, waarvan een groot deel daarnaast in Oranje, Jong Oranje en Nederlands A op het veld en in de zaal speelt. Laat seizoen 2020-2021 maar beginnen, dan kunnen zij hun titels gaan verdedigen!