f
1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Nieuws Jun
26

Kimberly Thompson neemt afscheid

Nieuws afbeelding

Na 13 jaar Hoofdklasse gespeeld te hebben neemt Kimberly Thompson afscheid. Ze begon haar hockeycarrière in de jeugd van Laren en maakte daar na drie jaar Dames 1 in 2010 de overstap naar Hurley. Vijf jaar geleden kwam ze naar Amsterdam om bij ons Dames 1 de achterhoede te versterken. "Vorig seizoen was echt een hoogtepunt voor mij met het pakken van de Landstitel en EHCC” vertelt ze.

De half Amerikaanse Kimberly hoopt in september samen met haar vriend Steven naar Amerika te verhuizen. "Steven heeft een eigen bedrijf in digitale marketing met alleen maar Amerikaanse klanten en voor hem was het altijd al een droom om daar te werken en te wonen” legt ze uit. "Ik ben klaar voor een gaaf nieuw avontuur, daarom gaan we dit doen”.

Jarenlang leefde Kimberly op een strak schema met vier dagen in de week werken, vijf tot zes keer per week hockeyen en daarnaast nog een druk sociaal leven. "Op een gegeven moment is dat mooi geweest” vertelt ze. Tot voorkort werkte Kimberly bij Players United als officemanager. Om zich volledig te kunnen focussen op de verhuizing en nog even te genieten van de zomer in Nederland heeft ze besloten om na 2,5 jaar te stoppen met vorige week haar laatste dag.

Kimberly heeft dit seizoen wel pech gehad, waarvan ze bij de start al wist dat het haar laatste werd. Aan het begin van het seizoen scheurde ze haar hamstring af tijdens de wedstrijd uit op SCHC. Haar werd verteld dat ze zes tot twaalf maanden moest revalideren. "Ik heb zes maanden heel hard gewerkt om terug te komen” laat ze weten. Daardoor mocht ze na de winterstop weer starten, maar helaas gooide de coronacrisis roet in het eten.

De verdedigster had eigenlijk nooit last van blessures, wat het nog ongelukkiger maakte. "Maar ik ben trots op hoe ik mijn hele revalidatie heb gedaan. Vorig jaar was dus eigenlijk echt mijn afsluiting en dit jaar was nog even een lesje erbij” lacht de altijd positieve Kimberly.

Wat ze precies gaat doen in Amerika is nog niet helemaal duidelijk. Momenteel is Kimberly namelijk nog op zoek naar een baan in de richting van evenementen of marketing. "Gelukkig heb ik een buffer en hoef ik niet meteen aan de slag. Als ik daar ben, kan ik goed contacten leggen en ken ik genoeg mensen die wellicht een handje willen helpen” legt ze uit. Gaan hockeyen in Amerika is in ieder geval uitgesloten, want het is tijd voor andere sporten. "Als kind heb ik vroeger getennist tot ik stopte en volledig voor hockey ging. Afgelopen zomer ben ik er weer een beetje mee begonnen, dus dat ben ik van plan daar ook op te pakken”. 

Hoe Kimberly het vond om de afgelopen jaren bij Amsterdam te hockeyen? "Toen ik vijf jaar geleden vanaf Hurley kwam, werd ik meteen met open armen ontvangen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad” vertelt ze. Vooral het hoogste clubniveau, elk jaar de play-offs en de EHCC spelen vond ze geweldig. "Je werkt elk jaar en vooral de tweede seizoenshelft naar de prijs toe... Zo’n mooi team, met internationals jong en oud, om in te spelen”.

Haar absolute hoogtepunt was de dubbel vorig jaar. "De eerste helft van het seizoen ging niet zo denderend, maar in de tweede helft zijn alle koppen omgedraaid en lukte alles. Het hoefde niet mooi te gaan, maar mocht ook lelijk. En dat was zo gaaf” laat ze weten.

Een ander hoogtepunt was de teamtrip met Hockey Dreams Foundation naar Zambia. "Dat was een bijzondere en geweldige ervaring”. "We hebben rondleidingen gekregen in het dorp, training gegeven aan de kinderen, samen getraind met het lokale Damesteam en we zijn op safari geweest. Het was heel mooi om te zien hoe aardig de mensen daar zijn en hoe leuk ze het vonden dat wij er waren. Hockey Dreams Foundation doet geweldig werk daar. Een teamtrip om nooit te vergeten!”

Wij willen Kimberly ontzettend bedanken voor haar inzet in Dames 1 en voor de club. We hebben van je genoten en wensen je veel succes en plezier in Amerika!