f
1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Nieuws Jun
26

Maak kennis met de materiaalcommissie

Nieuws afbeelding

Keepers-legguards met Amsterdam kruizen erop? Steven Verdooren en Robert van Berge Henegouwen regelen ‘gewoon’ dat de keepers van Amsterdam deze unieke legguards hebben. Met veel toewijding zorgen ze er ook voor dat de club over alle andere materialen beschikt die nodig zijn voor hockey.

 

Wat doet de Materiaalcommissie?

 

De naam is niet héél creatief gekozen. De Materiaalcommissie verzorgt het keepersmateriaal voor alle keepers van AH&BC. Daarnaast voorzien we seniorenteams van gerecyclede ballen, hesjes en hoedjes voor hun trainingen.

 

Trots zijn we dat we zo’n vijftien jaar geleden OBO, dé marktleider in keepersmaterialen, bereid hebben gevonden om de ‘Amsterdam’-legguards te maken, die rood-zwarte mét witte kruizen. In Nieuw-Zeeland leggen ze speciaal voor onze club hun reguliere productie stil. Uniek; dat doen ze voor niemand anders! Daardoor kunnen we onze keepers met een goede uitstraling en van verre herkenbaar in het doel zetten.

 

Iedere keeper, aanvoerder, coach en manager kent ons van de mailtjes aan einde van het seizoen en aan het begin van de zaalperiode. In die mails vragen we nog eens expliciet naar eventuele slijtage. En of de keepers nog gegroeid zijn. In de lengte (jeugd) of in de breedte (senioren). Als er op tijd wordt gereageerd, kunnen we er rekening mee houden bij de bestelling van nieuw spul.

 

Maar ook door het jaar heen weet men ons te vinden. Via de mail of door ons even aan te schieten als we op de club rondlopen. Gebreken aan de uitrusting verhelpen we meestal binnen een week. Vaak sneller (afhankelijk van de voorraad en van wie van ons wanneer op de club is) en anders vinden we wel een andere oplossing.

 

Wie doet wat en hoe is de commissie ontstaan?

 

De huidige twee leden van de commissie doen alles samen. Als je al een onderscheid wil maken, dan is de één momenteel iets meer ‘muscles’ en de ander iets meer ‘brains’. Sjoerd Mossou verdeelt in zijn artikel (https://www.ad.nl/sport/24-september-de-nationale-dag-van-de-materiaalman~ad67464d/) materiaalmannen in twee andere subcategorieën, maar het oordeel wie van ons welke rol vervult, laten wij aan jullie.

De een doet het al meer dan 22 jaar, de ander mocht na vele eerdere verzoeken drie jaar geleden eindelijk aanschuiven en heeft dus een mooi perspectief. Zoals Mossou in het eerder aangehaalde artikel besluit: "Materiaalmannen gaan niet, die blijven.”.

 

 

Hoe kun je je aanmelden als je wilt helpen? 

 

Iedereen kan helpen door verzoeken te mailen naar [email protected]. De inbox is ons collectieve geheugen en van daaruit stellen we onze onderhanden werklijst op. Als de te repareren/vervangen spullen dan in de locker, maar buiten de tas liggen, hoeven we niet te graven. Team- en lockernummer in de mail vermelden, bekort de afhandeling aanzienlijk. 

 

 

Wat is jullie grootste uitdaging?

 

Ieder jaar is het weer een uitdaging om elk team aan het begin van het seizoen te voorzien van een passende keepersset. Vooral als van veel teams de samenstelling is gewijzigd en er maar een kleine week zit tussen het moment dat SportWays de sleutels van het complex weer inlevert (ná het laatste hockeykamp) en de Bosuitwisseling (vóór de start van de nieuwe competitie) gehouden wordt.

Iedere week is het weer een uitdaging om ervoor te zorgen dat iedere keeper weer veilig en vol vertrouwen aan de volgende wedstrijd kan beginnen.

Een gevleugelde uitdrukking van de materiaalcommissie is: "Kinderen laat je niet in de steek!”. En of het kind in kwestie nu 8 of 80 jaar oud is, maakt voor ons niet uit.

 

 

Waarom is het zo leuk om vrijwilligerswerk te doen? 

 

Seniorenkeepers kennen we vaak al jaren en jeugdkeepers groeien vanaf de E tot en met de de A mee met de vijf verschillende maten pakken, alle karakteristiek voor onze clubuitstraling. Dat schept een band, vooral met de vaste keepers, maar ook met hun ouders.

Als een nieuw team zich aanmeldt, is vaak de eerstvolgende vraag: hoe komen we aan spullen? Nieuwe keepers proberen we dan ook warm welkom te heten bij de club met een passende set. En als je dan, zoals eergister, een mailtje terugkrijgt met de tekst "Nahh super lief, heel erg bedankt!!! Fijne avond nog!”, geeft dat weer de voldoening om dat volgende extra stapje óók te zetten.