1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Mei
22

Het lange herstel van Marijn Veen

Nieuws afbeelding

Al acht maanden is international Marijn Veen uit Dames 1 aan het herstellen van een hersenschudding. De basisdingen kan ze gewoon, maar de blessure frustreert haar heel erg. "Het is mentaal enorm zwaar, vooral omdat ik niet weet wanneer het over is” legt Marijn uit. Ze vertelt over de blessure, de impact van de corona tijd en het uitstel van de Olympische Spelen.

 

Voor haar persoonlijke herstel kwam de corona tijd niet slecht uit. "Ik merk dat de stress en de tijdsdruk, die bij het hockeyen en herstellen kwamen kijken, weg zijn gevallen en dat heeft een positief effect op mijn hoofd” vertelt ze. Daarnaast is ook de sociale druk tijdelijk weg. "Ik hoef niet te missen dat iedereen gezellig naar een café gaat en ik niet kan” gaat Marijn door. De corona tijd heeft haar veel rust gebracht.  

 

Ook het uitstel van de Olympische Spelen komt haar stiekem wel goed uit. "Het werd een race tegen de klok voor mij, die niet echt haalbaar was” laat ze weten. Toen alles nog door zou gaan, kon ze alleen maar denken "dit gaat mij lukken, dit fix ik, het kan nog” vertelt ze. In die tijd zou ze zichzelf nooit geen vertrouwen daarin hebben gegeven en zeggen dat het niet ging lukken. "Nu kan ik zelf wel in de spiegel kijken en eerlijk toegeven dat het eigenlijk niet echt haalbaar was om de selectie op tijd te halen”.

 

De afgelopen weken heeft Marijn zoveel mogelijk genoten van de rust en alleen wat leuke dingen gedaan. "Leuke dingen zorgen voor positieve hormonen en die heb ik nodig voor mijn herstel. Dan heb ik geen hoofdpijn en geniet ik” zegt ze. Dus wandelt ze met vriendinnen en speelt ze veel spelletjes. "Ik ben helemaal verslaafd aan Beveren en Kolonisten. Maar wel de uitbreiding van Kolonisten, die is echt geweldig en duurt wel twee uur” lacht ze. Ook heeft ze het hardlopen opgebouwd.

 

Inmiddels zijn de trainingen met het Nederlands Elftal weer begonnen en traint ze drie keer in de week 45 minuten. "Die tijd doe ik gewoon mee en dat gaat goed. De ene keer gaat het sowieso beter dan de andere keer” laat Marijn weten. Het wordt goed gemonitord, maar daardoor is ze er wel weer veel mee bezig. In haar vrije tijd genoot ze ervan dat ze er niet zoveel meer aan dacht. "Nu ben ik wat alerter en moet ik dus ook weer wat ontspannener worden”. Daarbij hoort het ook niet elke seconde van de dag nagaan of ze iets voelt.

 

Marijn is bezig met de studie psychologie in Utrecht, maar heeft eigenlijk een jaar niet kunnen studeren. Sinds een tijdje is ze weer een beetje bezig en focust ze zich op 1 vak. Nu de trainingen weer zijn begonnen moet ze die balans dus weer vinden. "Als ik een training doe, dan kan ik die dag niet studeren of gaan eten met vriendinnen” vertelt ze. En dat is frustrerend. "Maar wanneer ik hieruit kom, dan kan ik de hele wereld aan!”.

 

Als afsluiter vertelt Marijn dat ze zich heel erg verheugd op de vakantie. "Ik ga deze zomer in een camper met mijn vriend door Nederland rijden, daar kijk ik echt naar uit” laat ze weten. "We gaan lekker op een camping zitten in onze campingstoeltjes, dat is echt fantastisch” lacht ze.