f
1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Corona Apr
16

Corona bericht #2 van het Bestuur

Nieuws afbeelding

Allemaal een steentje bijdragen

 

Beste AH&BC’ers,

 

De zon breekt alweer enige tijd door. Normaal gesproken de ontknoping van het hockey seizoen, de weg naar de playoffs, samen buiten zijn en de spanning wie er kampioen gaan worden.  Ons verenigingsleven zou op volle toeren draaien. Maar onze velden zijn nog steeds leeg en is ons clubhuis gesloten.

 

Als bestuur willen we jullie, (oud)leden, ouders, werknemers, sponsoren, partners en iedereen die AH&BC een warm hart toedraagt, proactief en transparant blijven informeren over wat we (bijna dagelijks) aan het doen zijn met betrekking tot de impact van corona op onze prachtige vereniging.

 

En dat is niet altijd even makkelijk, omdat er nog zoveel onzeker is, maar wij blijven ons richten op kernvragen als:

 

·      Hoe kunnen we elkaar door deze periode helpen?

·      Hoe komen we sterker uit deze crisis?

·      Hoe kunnen we eventueel in mei/juni het seizoen mooi afsluiten met elkaar?

·      Hoe houden we onze vereniging in goede financiële gezondheid?

·      Hoe richten we alle hockeycompetities in volgend jaar?

 

Op sommige vragen hebben we al actie ondernomen en via de nieuwsbrief en social media houden we jullie op de hoogte van alle acties die nu ontplooid worden, zoals een blik achter de schermen bij onze leden en sponsoren, de jeugdcoördinatoren die online training geven, H1 en D1 die zich inzetten voor de jeugd  en de rotsvaste steun die wij ontvangen van onze  sponsoren in deze uitdagende tijd. 

 

Daarnaast worden we continu geïnspireerd door jullie, onze leden, met alle  suggesties en feedback die we hebben mogen ontvangen.  We zijn dankbaar voor jullie geduld, betrokkenheid en vertrouwen, want dat geeft een gevoel van verbinding  in deze gekke tijd.

 

Wij zouden natuurlijk  de competitie het liefst tot een goed einde brengen maar de KNHB heeft daar nog geen duidelijkheid over kunnen geven. Wij hebben regelmatig contact met de KNHB en andere hockeyclubs en "Zoomvergaderen” ook meerdere keren per week om over dit onderwerp van gedachten te wisselen.  Gezamenlijk met andere clubs hebben we met de KNHB afgesproken dat er zo snel mogelijk na 21 april duidelijkheid komt over het hervatten van de competitie, het wel of niet spelen van de playoffs en eventuele hockey activiteiten in juni en/of juli.

 

Dat allemaal om de levendigheid op de club te hervatten, binnen de beperkingen die er ongetwijfeld ook na eind april nog zullen gelden. Waarbij voorop staat dat de gezondheid en veiligheid van iedereen gewaarborgd moet zijn.   Wij zullen als hockeyclub met creatieve oplossingen moeten komen om wel te kunnen hockeyen in de "anderhalve meter samenleving”. We hebben daarover best al wat ideeën, maar wellicht kunnen we dat samen met jullie doen? Mocht je het leuk vinden om samen met ons een nieuwe opzet voor anderhalve meter hockey te bedenken, laat het ons weten via [email protected]

 

In deze weken, kijken we ook zeer nadrukkelijk naar de financiële gezondheid van de vereniging. Daarbij zijn wij zeer dankbaar voor de blijvende steun van onze leden en sponsoren in de vorm van contributie en sponsorgelden. En dat hebben we hard nodig! Zoals eerder al aangegeven zijn veel inkomsten weggevallen, denk bijvoorbeeld aan pacht horeca, baromzet, verhuur van het complex, de uitstel van de EHL en het veilingdiner. We zijn alert op alle mogelijkheden voor verdere ondersteuning maar bijvoorbeeld het verkrijgen van overheidssteun in de vorm van NOW of andere compensatie, ziet er op dit moment niet veelbelovend uit voor sportverenigingen.  

 

Aan de inkomsten kant, zijn we bezig met initiatieven om nieuwe sponsoren en donateurs te werven. Iedereen die hierin wil helpen is welkom – graag aanmelden via Quirine Pleyte ([email protected]). Contributies blijven het fundament van AH&BC  en we hopen dat iedereen weer meedoet volgend jaar. Goed nieuws is dat we komend seizoen weer een volle groep stadionkinderen hebben op de zaterdagmorgen en dat er een heel nieuwe studenten team is aangemeld! Maar we begrijpen ook dat  er wellicht twijfels zijn bij leden. De officiële opzeggingsdatum van lidmaatschap is 1 mei (gerelateerd aan de  1 juni deadline van de KNHB voor team samenstellingen) maar mocht je nog iets langer de tijd nodig hebben om  weet dat we coulant omgaan met deze datum.

 

De kern van dit  verhaal is: iedereen draagt een steentje bij  - leden, sponsoren, medewerkers, trainers, spelers en begeleiding van de topteams. Zo zullen spelers uit H1 en D1 actief  betrokken worden om extra sponsoren te werven en bestaande te ondersteunen en zullen ze de komende weken persoonlijk een aantal  leden bellen  als steun in de rug in deze hockeyloze periode.  Tegelijk proberen daar waar mogelijk kosten te besparen – van tophockey tot de  operationele kosten van de club tot in de jeugd. Dat is nooit leuk maar het is nu even niet anders, iedereen draagt nu een steentje bij voor een gezonder en sterker AH&BC dat in saamhorigheid deze crisis het hoofd biedt. We zijn ontzettend dankbaar voor het begrip dat iedereen hierin toont; dat bewijst dat we het echt  met elkaar doen.

 

We zullen  jullie regelmatig  op de hoogte blijven houden met berichten van het bestuur en de volgende keer hopen we meer te kunnen vertellen hoe de rest van de seizoen er uit zal gaan zien.

 

Ondertussen, blijf de site, nieuwsbrieven en social media volgen en voor alle vragen, ideeën en suggesties weten jullie ons te vinden. Zo dragen we allemaal een steentje bij.

 

Sportieve groet,

Het bestuur

 

Marc, Lea, Jan Willem (2x), Erich, Quirine, Valerie, Klaas en Jikke