1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Jan
6

Help! De gevulde koeken zijn zoek!

Nieuws afbeelding

Sinds 1 januari is er een nieuwe gezicht achter de bar bij AH&BC – Lots of Food. Na een uitgebreide zoektocht - samen met onze kersvers horecacommissie  (voorzitter Binnert Rauwerda, Jorica Koppen, Hubert Nieuwendijk, Peter Janssen en Saskia Bredius) - naar een vervanger voor Puur, is de keuze gevallen op "Lots of Food & Beverage”, gerund door Lotte en Kim.

 

Dat betekent ook verandering – en wat meteen opvalt is dat de gevulde koeken zoek zijn.


We vragen het even aan Lotte en Kim....

 

Ja dames, waar zijn die gevulde koeken en het snoep eigenlijk gebleven?

Hahaha, er is echt nog wel het een en ander aan zoetigheid te krijgen, het eerste weekend merkten we al dat de Haribo niet was aan te slepen, maar we hebben het aanbod van snoep verminderd. We werken graag met verse en gezonde producten zoals een tosti op zuurdesembrood, homemade appeltaart, hummus met gegrilde groentes -

 

En alles wordt vers "on the spot” gemaakt: verse zelfgemaakte taarten, muffins en smoothies bijvoorbeeld. We hebben nu ook een eigen "Chef” in huis, Stephan. Zijn signatuur is couscous falafel , hamburgers en nacho’s met guacamole.

 

Maar geen zorgen, de bitterballen en kaasstengels blijven gewoon beschikbaar.

 

Wanneer komt de Impossible Burger?

 We hebben al meerdere veggie producten op de kaart staan, zoals een vegetarisch saucijzenbroodje en "bietenballen". De veggie burger zal ongetwijfeld snel volgen.

 

Wat komen jullie eigenlijk doen op een hockeyclub?

 Zonder nou meteen alle traditionele producten en gebruiken van een hockeyclub weg te willen nemen, denken we dat er met hele kleine inspanningen, beter, gezonder en duurzamer geconsumeerd kan worden op een sportclub.  De  kleffe tosti op casinobrood moet toch anders kunnen?   Wij zijn van oorsprong een bedrijf dat zicht richt op de horeca van evenementen (groot en klein), maar een sportclub is eigenlijk een evenement op zich en met onze ervaring op dat gebied, gaan wij ons best doen om de sfeer bij de club te verhogen.

 

Lekkere koffie? En kan het een beetje snel ajb?

De eerste complimenten over de koffie hebben we al gehad, we werken met het koffiemerk Kaan (duurzaam uiteraard) uit Tuitjenhorn, lekkere koffie! Over de piekmomenten op bijvoorbeeld de zaterdagmorgen zijn we uitgebreid geïnformeerd en ook hier hebben wij ervaring mee, dus we denken dat goed te kunnen managen. Daarnaast gaan we op piekmomenten werken met Barista’s die hier heel goed mee om kunnen gaan. Kijk dus niet gek op als je ineens een hartje in je Cappuccino ziet….

 

Sta ik lekker buiten te bieren met mijn team, moet ik boven het kratje halen…

Die logistiek gaan we veranderen. Het Voorplein is vorig jaar heel mooi opgeknapt door de Club en daar willen wij nog verder op inspelen door er een Foodplein van te maken. Er komen 2 karren te staan, 1 voor drank en 1 voor eten, meerdere parasols, een vaste biertap en (zolang de buurt ons toelaat) wat muziek.

 

Ook de echt lekkere happen zullen hieraan bijdragen. Nacho’s met pittige kip, gesmolten kaas en guacamole. Wat te denken van Wieckse Witte van de tap, of Affligem Blond? Meer variatie dus.

 

Jullie zijn de vaste gezichten, maar is er plek voor leden om te helpen achter de bar?

Eigen leden achter de bar zijn wij groot voorstander van en iedereen die wil helpen, kan ons daarvoor benaderen. Uiteraard kunnen wij ook leuke bijbaantjes bieden aan junioren en jong senioren achter de bar, dan wel op door ons georganiseerde evenementen buiten de club.

 

De club werkt aan duurzaamheid - wat is jullie inbreng?

Wij zijn er zeker  mee bezig!  Minder plastic bekertjes bijvoorbeeld. We willen gaan werken met hard plastic cups voor de limo ipv weggooibekers. En rietjes van papier in plaats van plastic. Voor binnen kunnen we koffie en thee uit mokken of glazen serveren. Afvalscheiding staat op de agenda en efficiënt omgaan met voedsel en voorraden. De prijs van een pitcher bier gaat omlaag met ruim 15%. Duurzaam? Ja zeker! Minder kratjes, minder transport, minder afval etc.

 

Hoe denken jullie je te verbinden aan de leden?

Vooral luisteren naar wat de leden willen. Open en eerlijk zijn over wat wij willen brengen, maar vooral ook open staan voor wensen en suggesties vanuit de leden. De oprichting van de "AH&BCafe commissie”, zal daar zeker aan bijdragen en ervoor zorgen dat wij ook scherp gehouden worden en snel te weten komen wat er speelt onder de leden. Maar ook buiten die commissie, wij zijn Lotte en Kim en als er iets is, laat het ons weten ([email protected])

 

Want we moeten het tenslotte samen doen! Zo zullen we ergens in maart een wine tasting organiseren om samen met jullie, de leden, de juiste huiswijnen te selecteren die we de komende jaren zullen schenken.


Klinkt allemaal wel heel erg mooi zeg, maar alles zal dan ook wel weer duurder worden?!

Nee hoor, niet per se. Sommige producten worden iets goedkoper, veel blijft hetzelfde en soms ligt de prijs iets hoger, maar dat zal met name zijn wanneer er met betere en verse producten gewerkt wordt.

 

En de gevulde koeken, zijn die nu echt voorgoed verdwenen?

Haha, vraag er maar eens naar, je zult versteld staan wat er allemaal te krijgen is.

 

Lotte en Kim, dank voor dit leuke gesprek en we wensen jullie veel succes bij AH&BC!