1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Dec
10

Terugblik Top Hockey - 1e helft

Nieuws afbeelding Voor Heren en Dames 1 zit de eerste helft van de competitie erop, met wisselend resultaat.

 

Dames 1 sloot zondag 8 december af met een prachtige 2-0 overwinning op het nog ongeslagen SCHC en nestelde zich daarmee met hetzelfde SCHC op de gedeelde 2e plek van de ranglijst. Met exact evenveel punten, evenveel overwinningen, gelijke spelen, verloren wedstrijden en, met een gelijkwaardig doelsaldo. Een ijzersterke prestatie! Want met 3 gelijke spelen en een verliespot uit de eerste 6 wedstrijden, leek het een moeilijk seizoen te worden. Geplaagd door enorm veel blessureleed, en de "ziekenboeg” is nog steeds goed gevuld, kwam het team voor een behoorlijke uitdaging te staan.

 

Maar hé, aan dat soort gedachtes hebben onze toppers onder leiding van Robert Tigges natuurlijk maling. En een uitdaging, daar zijn ze niet vies van. Een knappe prestatie van het team, maar zeker ook de begeleiding, om met deze "geplaagde” selectie toch iedere week weer een machine neer te zetten die vecht voor elk punt en van de laatste 8 wedstrijden er dan ook liefst 7 winnend afsloot! Nog 8 wedstrijden te gaan en de statistieken wijzen aan dat we onze dames nog minimaal 25 keer kunnen zien gaan scoren in de 2e helft. Kortom, reden te meer om ze ook na de winterstop weer in groten getale te komen aanmoedigen.

 

Maar eerst nog even het Sportgala van Amsterdam, waar we weer goed vertegenwoordigd zijn met Rick Mathijssen als coach van het jaar, Eva de Goede als speelster van het jaar en Dames 1 als ploeg van het jaar. Een paar mooie cadeaus voor onder de kerstboom, uitpakken maar! 

 

Ook Heren 1 kende een moeilijk start, alleen duurt die nog wat langer….

Net als de dames begonnen ook de heren met 3 gelijke spelen in de eerste 5 wedstrijden. Natuurlijk niet zo gek met een op vele plaatsen gewijzigd team en een nieuwe coach aan het "roer”. Een team waar nog heel veel in zit en mee gebouwd kan worden. Zeer nipte verliezen tegen toppers als Kampong en Bloemendaal werden afgewisseld met ook zeer nipte overwinningen op de "kleinere teams” als KZ en Hurley. Maar ook werden we getrakteerd op wervelende hockeyshows zoals we gewend zijn van de mannen. Bijvoorbeeld de prachtige 7-3 overwinning op HGC en de 7-1 op Almere. Wedstrijden waarin het publiek getrakteerd werd op ongenadig soepele 1 – 2’tjes tussen de ervaren Valentin Verga en talent Floris Middendorp, prachtige goals van Tanguy Cosyns, Teun Kropholler, Boris Burkhardt en Billy Bakker, en katachtige safe’s van keeper Philip van Leeuwen. Nog 9 wedstrijden te gaan om 7 punten in lopen op de nummer 4 en de Play-off te halen. De mannen hebben voor moeilijkere uitdagingen gestaan….

 

Namens alle leden en betrokkenen bij de club wensen we onze topteams en begeleiding een hele fijne kerst, flink wat rust en winterse inspiratie voor een mooie 2e seizoenshelft.


foto: Rob Visser