1-.jpg 2-.jpg 3-.jpg 4-.jpg 5-.jpg 6-.jpg 7-.jpg 8-.jpg
Ledennieuws Apr
10

Sporten: smeer je in!

Nieuws afbeelding

Hockeyclub Amsterdam neemt deel aan de landelijke actie om het insmeren van buitensportende kinderen vanzelfsprekend te maken.


Vanaf dit weekend is er een Smeercase te vinden bij de wedstrijdtafel en de Fanshop. De Smeercase is een opvallend kratje met daarin flesjes anti-zonnebrand crème. Met de Smeercase moet insmeren tijdens het buitensporten heel gewoon worden; momenteel staat slechts 1 op de 10 kinderen ingesmeerd op het veld. De Smeercase is ontwikkeld door Sport ZonVeilig dat de ambitie heeft heel Nederland zonveilig te laten sporten. 


Sporten is gezond, maar wel alleen als je je goed beschermd tegen de zon. Met de Smeercase hopen we dat onze leden voortaan allemaal ingesmeerd en wel op het veld staan én dat ze dat ook als de normaalste zaak gaan zien.

 

Kinderen en jongeren: veel maar onbeschermd buiten actief

Kinderen en jongeren besteden bijna de helft van hun wekelijkse vrije tijd, ruim 22 uur, aan sport en spel*. Hockey en voetbal zijn de meest favoriete buitensporten, met respectievelijk 160.797 en 615.291 jeugdleden. Ondanks dat jeugdigen wekelijks veel tijd op het sportveld doorbrengen, smeert slechts 1 op 10 zich in. Blootstelling aan teveel schadelijke UV-stralen op jonge leeftijd verdubbelt de kans op huidkanker op latere leeftijd.

Meer informatie: www.sportzonveilig.nl

 

Bron: *onderzoek Alle ballen in de lucht, Sociaal en Cultureel Planbureau, december 2018


Bijlage