1-.jpg 2-.jpg 3-.jpg 4-.jpg 5-.jpg 6-.jpg 7-.jpg 8-.jpg
Ledennieuws Jun
13

Het Lustrumboek en AJ van Kempen

Nieuws afbeelding

Op 31 mei is AJ, Lid van Verdienste, overleden.

Op zijn kist lag niet alleen het prachtige bloemenboeket van zijn gezin, maar ook een rode clubsjaal: AJ was in hart en nieren een toegewijde Amsterdammer.

 

Doordat hij nauw betrokken was bij het samenstellen van het lustrumboek voor het 110-jarige bestaan van AH&BC, maar ook door zijn vele functies in de organisatie door de jaren heen en zijn grote historische kennis van de club, werd hij verzocht deel uit te maken van de commissie die het lustrumboek AH&BC 125 jaar zou gaan samenstellen. Vanaf de eerste brainstormsessies in 2016 was AJ betrokken en aanwezig bij alle vergaderingen. Ondanks een nieuwe pacemaker halverwege vorig jaar ging hij gewoon gestaag door met zijn bijdragen, correcties en commentaar op de binnenkomende kopij en vragen. Als er werk door hem was ingeleverd ging dat gepaard met "ik hoor wel of het geplaatst kan worden.” Enorme stapels werk waren dat, die door AJ met veel clubliefde en geduld uitgevoerd werden.

 

Aangezien hij zelf een poosje niet kon autorijden vergezelde zijn vrouw Margriet hem naar de vergaderingen. Helaas moest AJ begin dit jaar alle werkzaamheden stoppen. Bij een controle in het ziekenhuis bleek een operatie noodzakelijk, die hij vol vertrouwen tegemoet zag, maar later bleek dat hij nog maar kort te leven had. 

 

De commissie Lustrumboek 125 jaar AH&BC moet zonder AJ verder, en zal hem zeer missen.


Foto: AJ is 2e van rechts in Amsterdam-trui