1-1.png 2-2.png 3.png 4-4.png 5-5.png 6.png 7.png 8.png
Hockeyen op onze club
Jeugdhockey 

De Amsterdamsche Hockey en Bandy Club (AH&BC), kortweg "AMSTERDAM', is de oudste hockeyclub van Nederland, waar, ook bij de jeugd, naast de sportieve prestatie gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Het sportcomplex van AH&BC bevindt zich in het Amsterdamse Bos. De club heeft de beschikking over het beroemde Wagener Stadion en vier nieuwe kunstgrasvelden. Er wordt dus altijd op kunstgras gespeeld, waardoor trainingen en competitie vrijwel altijd plaats kunnen vinden.

Onze voornaamste doelstelling is dat alle kinderen met plezier hockeyen, onafhankelijk van het niveau waarop zij spelen. Jongens en meisjes volgen daarbij dezelfde weg, waarmee ook een deel van hun sociale leven zich op "Amsterdam" afspeelt.
De jeugdleiding van Amsterdam is zich er van bewust dat veel kinderen behoorlijk individualistisch opgroeien, met name door televisie, video en de computer. Hockey kan een verrijking van de opvoeding vormen. Door het trainen en spelen in teamverband leren kinderen samen te werken om met elkaar een doel te bereiken.

Van oudsher is hockeyclub "Amsterdam" leverancier van spelers voor de nationale - en districtsteams, zowel bij de dames als de heren. Dit kan niet bereikt worden zonder een uitstekende jeugdopleiding. Amsterdam besteedt hier dan ook bijzonder veel aandacht aan.
Al sinds 1989 werkt Amsterdam met een modern en stimulerend jeugdplan. Sinds 2005 wordt nauw samengewerkt met Eiffel, de sponsor van Amsterdam voor jeugdopleidingen, genaamd Eiffel Hockey Academie Amsterdam. EHAH beoogt een instituut te zijn voor hockeytalent dat ooit de basis hoopt te vormen van ons nationaal team.
Zoveel mogelijk betrekken we de spelers en speelsters van Heren I en Dames I bij de trainingen en coaching van de jeugd. Juist zij kunnen door hun ervaring en uitstraling overdragen wat een jeugdspeler er voor over moet hebben om de top te bereiken.

Daarnaast is het van belang dat de organisatie goed gestructureerd is.
De jeugdleiding bestaat uit bestuurslid jeugd, de manager jeugdopleidng, technisch coördinatoren voor ABC- en DEF-jeugd, bijgestaan door een (administratieve) commissie. Dagelijks is minimaal één van hen aanwezig op de club.

Elke leeftijdscategorie heeft een eigen categorieleider die dichtbij de teams staat en van alle zaken op de hoogte probeert te zijn. 

Natuurlijk wordt er niet alleen maar gehockeyd!
Amsterdam heeft een actief Jeugdbestuur dat voor de jongste jeugd bijvoorbeeld de "pannenkoekendag", het Sinterklaasfeest en de "ijsjesdag" organiseert. Er is het E-toernooi, de D-Dag, en voor de C-jeugd is er het tweedaagse hockeykamp.
Voor alle teams zijn er toernooien, disco's en feesten, waarbij het jaarlijkse Kerstgala voor de A- en B- jeugd voor velen het hoogtepunt is.

Ouders nemen zelf actief deel aan het clubleven door op de dagen dat er competitiewedstrijden of toernooien zijn te rijden bij uitwedstrijden, te fluiten bij wedstrijden of te helpen met organisatorische zaken.
Het reilen en zeilen van een club bestaat nu eenmaal bij de gratie van actieve leden en ouders.

.

 
LG-Hockey 
 

Een lichamelijke beperking is geen enkele reden om niet te gaan hockeyen. Integendeel!!

 

LG-hockey wordt al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme bij Amsterdam beoefend. Bij onze club hockeyt een groep van 17 jongeren  met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. 

 

Deze aangepaste vorm van hockey is gericht op kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 - 18+jaar, die zich primair vanwege hun lichamelijke beperkingen niet kunnen meten met leeftijdsgenoten binnen een regulier hockeyteam. 

 

Onder leiding van ervaren trainers is bij de trainingen het motto ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’. Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden moet het accent niet liggen op de beperking, maar op dat wat binnen de mogelijkheden van de spelers ligt. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden binnen het reguliere hockey.

 

De LG-hockeyers spelen een landelijke competitie omdat maar 11 clubs LG-teams hebben. In deze competitie wordt óf op een kwart veld volgens de zestal regels, óf op een half veld volgens de achttal regels gespeeld.  De wedstrijden duren 2x 30 minuten. De regels worden enkel  aangepast als dit de spelvreugde en veiligheid van de spelers ten goede komt. De aangepaste regels zijn terug te vinden in de spelregelkaarten van de KNHB.

 

Amsterdam  heeft voor het LG-hockey een regiofunctie.  Jongeren komen vanuit o.a. Spaarndam, Hoofddorp, Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam wekelijks naar de club om te trainen en om wedstrijden te spelen.

Wil je een keertje komen kijken, kom dan op zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur naar hockeyclub Amsterdam waar de LG spelers op  veld 2 trainen. Nieuwe spelers zijn van harte welkom!

 

Om iedereen een indruk te kunnen geven wat LG-hockey inhoudt wordt 3x een proeftraining aangeboden. Deze training is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel even aanmelden bij de contactpersoon. Amsterdam zorgt voor hockeysticks en ballen tijdens deze proeftrainingen.  Mocht je na deze trainingen lid willen worden dan kun je je inschrijven via de website van onze hockeyclub, www.ahbc.nl. De contributie voor het seizoen 2017-2018 bedraagt €140,00.

Lijkt LG-hockey wat voor je of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Alexia Sifneos, [email protected]

 
Seniorenhockey op Amsterdam 
Een hockeyzondag op Amsterdam is een drukke bedoening met 64 teams die in de buitenlucht 2 x 35 minuten sportief bezig zijn. Hoe ze dit doen, is nogal verschillend. Amsterdam biedt namelijk hockey aan op alle niveaus, van hoog tot laag, dus van topsport tot het zogenaamde 'recreanten' hockey. De klasse in de competitie kan anders zijn, de beleving en fanatisme zijn er niet minder om. 

Een gemiddelde zondag telt circa 30 wedstrijden op Amsterdam. Vroeger was kunstgras een luxe, tegenwoordig is men bijna niet anders meer gewend en zijn de Amsterdammers verwend met 5 (water)kunstgrasvelden.
Niet voor niets dat er dit seizoen in totaal 62, 26 heren- en 24 damesteams, bestaan. Het éne team bestaat uit werkenden, een ander heeft vooral studenten. De veteranencompetitie telt 8 herenteams waaronder de 'Veteranen L'. Daarnaast zijn er 4 Dames Veteranenteams.

De KNHB competitie speelt zich af van september - december en van februari - mei. Senioren spelen competitie op zondag.

Wat heeft Amsterdam het seniorenhockey te bieden?

  • Amsterdam biedt hockey aan voor alle niveaus, voor een breed publiek. Het complex met vier (water) kunstgrasvelden en het Wagener Stadion is uniek.
  • Hockeyclub Amsterdam vindt een goede organisatie belangrijk. De aanvoerders zijn van groot belang om zaken vlot te regelen. Zij worden geholpen door commissies die zorgen voor keepersmateriaal, samenstelling van de elftallen, het wedstrijdprogramma e.d. Het ledeninformatiesysteem LISA met een eigen unieke inlogcode voor ieder lid maar ok de AH&BC app zorgen ervoor dat  alle leden digitaal op de hoogte blijven van hun eigen schema, maar ook van wat er in de club speelt.
  • Omdat Amsterdam met de dames en de heren uitkomt in de hoofdklasse, zijn Amsterdammers getuige van spanning en sensatie in de strijd om de landstitel. Het Wagener Stadion staat aangeschreven als de hockeytempel van de wereld, dus een goede plek om te genieten van tophockey.
  • Alle elftallen kunnen trainen vanaf 19.30 uur op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag.
  • Gezelligheid is een kenmerk dat bij hockey hoort. Amsterdam organiseert regelmatig feesten voor de senioren, vooral op de zondag na wedstrijden van Dames en Heren 1. Het zijn de teams die initiatieven nemen om disco's te regelen en zij zorgen voor een eigen Amsterdamse sfeer aan de bar en op de dansvloer.
  • Eén van de aspecten die de vereniging hoog op de agenda heeft, is de doorstroom van de eigen jeugd naar de senioren en van senioren naar veteranen. Door Amsterdammers bij de club te houden, behoud je de clubsfeer. Het bijzondere van Hockeyclub Amsterdam is de mooie mix van families, studenten en vrienden.
  • Een ander aandachtspunt betreft het fluiten van de wedstrijden. Bij elke thuiswedstrijd wordt een elftal gefloten door een ander team. Elk jaar worden er cursussen georganiseerd om een scheidsrechterskaart te halen. Na een E-learning cursus van de KNHB  waarvoor je 3 weken voorbereiding krijgt  kan iedereen tegen betaling van €7,50 examen doen.

< P>

<>  
Tenue Hockeyclub Amsterdam 
Heren: wit shirt met rode strepen, zwarte broek, rood/zwarte kousen.
Dames: Zwart shirt, zwarte rok en zwarte kousen. 
Tijdens wedstrijden is het dragen van het tenue verplicht.
 
Het Amsterdam tenue is te koop bij Special Sports Hockeyworld, Amsterdamseweg 501 in Amstelveen.
 
Zie de foto's voor dames/meisjes en heren/jongens.
 
Trimhockey bij Amsterdam 
Het Trimhockey bij Amsterdam is in 1993 ontstaan. Het is opgezet door een aantal enthousiaste ouders, veelal met een kind op de hockeyclub, die de spelregels wilden kennen en zelf ook wel eens een balletje wilden slaan. Inmiddels bestaat de groep uit ongeveer 50 personen, in leeftijd variërend van eind 20 tot midden 50. Trimhockey is een vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier willen hockeyen. Het is hockey buiten competitieverband en vooral voor de gezelligheid. Daarnaast is het goed voor de conditie en prettig om actief bezig te zijn in teamverband. Het is geen verplichting om elke week te komen, maar enige betrokkenheid is natuurlijk wel fijn. Bij Amsterdam wordt er gemixt gehockeyd en spelvreugde staat voorop. We hebben twee ervaren leden die als trainer de groep de meest elementaire beginselen van het hockeyen bijbrengen. We spelen voornamelijk onderlinge partijtjes. Het trimhockey is ook bij andere verenigingen populair geworden en er zijn dan ook regelmatig toernooitjes en onderlinge wedstrijdjes (ook gemixt) waar –bij voldoende belangstelling- aan deel genomen kan worden. We hebben de laatste jaren ook vaak met veel plezier aan deze toernooitjes deelgenomen. De trimhockeyers spelen elke maandagavond van 19.00-20.30 uur, en op de vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur o.l.v. een professionele trainer.
 
Iedereen is van harte welkom. Kom gewoon vrijblijvend een keer meedoen, en laat de 'manager' Jung Caljé vooraf even weten dat je komt zodat zij er rekening mee kan houden .
Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen bij Jung Caljé, [email protected].

Voor contributie zie ahbc.nl > club info, contributie/opzeggen in linker kolom.