1-1.png 2-2.png 3.png 4-4.png 5-5.png 6.png 7.png 8.png

EHL 2022


Van 13 t/m 18 april 2022 is het zover.: de ABN AMRO Euro Hockey League (EHL) vindt plaats op AH&BC. Acht vrouwen- en tien mannenteams strijden tijdens dit lange weekend om de Europese titel. Vanuit Nederland zijn bij de dames Amsterdam en Den Bosch geplaatst voor dit eindtoernooi en bij de heren Kampong en Bloemendaal. Daarnaast komen er topteams uit o.a. Spanje, Duitsland, België, Frank en Engeland naar Amsterdam. Bekijk de website van ehlhockey.tv voor meer informatie over de teams.

Met 23 internationale topwedstrijden van het allerhoogste niveau belooft het een spectaculair toernooi te worden. Wil jij meer dan alleen tophockey kijken? Er zijn talloze activiteiten voor jong en oud! Een vol Wagener stadion met in totaal 24.000 toeschouwers verdeeld over zes dagen, dat zou mooi zijn! Dus ga naar ehlhockey.tv en koop nu je kaarten voor het toernooi.

Ga met je familie, vrienden of hockeyteam... Met elkaar wordt het een geweldige dag of week! Hieronder lees je welke activiteiten er elke dag onder andere zijn. 

EHL woensdag 13 = jeugd middag

In de week van de EHL wordt er niet getraind, maar niet getreurd. Iedereen van 6 t/m 16 jaar kan zich aanmelden voor de Heren 1 EHL clinic. Na de clinic word je voorzien van lekker eten en een gratis EHL ticket voor de wedstrijd Kampong H1 - Uhlenhorst Mülheim. Die dag zijn Ellen + Naomi ook aanwezig met hun eigen kledingmerk. Een unieke dag!

Wedstrijden (M):
M1 16.15h KO12-3 Saint Germain - Surbiton H1
M2 18.30h KO12-4 SV Kampong - Uhlenhorst Mülheim H1


EHL donderdag 14 = senioren feestje

Na de TD op 10 april nog niet genoeg gekregen van tophockey en een feestje? Koop een kaartje voor de EHL wedstrijden van donderdag 14 april en we zetten het feest gewoon door. Met een DJ op het plein rondom de herenwedstrijd Atlètic Terrassa - Bloemendaal, wordt het een gezellige avond. Er is geen training, dus geen excuus om niet te gaan met het hele team!

Wedstrijden (M):
M3 14.45h KO8-1 SV Arminen - Club de Campo de Madrid H1
M4 17.00h Ranking match Loser M1 - Loser M2 H1
M5 19.15h KO8-2 Atlètic Terrassa - HC Bloemendaal H1

EHL vrijdag 15 = vrijmibo tijdens Dames 1

Kom de dames aanmoedigen tijdens hun eerste EHL wedstrijd tegen het Spaanse team Club de Campo de Madrid. Je hoeft je de rest van de dag ook niet te vervelen, want er zijn nog 5 andere wedstrijden (waaronder Den Bosch D1), een ABN AMRO kids veld en tweedehands clubkledingmarkt.

Wedstrijden (M):
M6 09.30h KO8-1 Surbiton - Gantoise
M7 11.30h KO8-2 HC's Hertogenbosch - Pegasus
M8 13.45h KO8-3 Saint Germain/Surbiton - KHC Dragons 
M9 16.00h KO8-3 AH&BC Amsterdam - Club de Campo de Madrid 
M10 18.15h KO8-4 Düsseldorfer HC - Junior FC
M11 20.30h  KO8-4 SV Kampong/Uhlenhorst Mülheim - Rot-Weiss Köln 


EHL zaterdag 16 = halve finales

De Nederlandse clubs Bloemendaal H1 en Den Bosch D1 spelen op zaterdag óf de halve finales óf om de 5e/7e plek. Hoe dan ook een dag vol mooi tophockey. Naast volwassenhockey, wordt er ook een EHL U14 (under 14 gespeeld). C teams van verschillende clubs nemen het tegen elkaar op op het Validata veld en veld 5. De tweedehandsmarkt voor clubkleding is ook weer open. Er is in het weekend ook een DJ Contest. Hierover snel meer. 

Wedstrijden (M):
M12 11.30h Ranking match  Loser KO8-2 - Loser KO8-1   5de/7de plek 
M13 13.45h Semi-Final 1 Winner KO8-2 - Winner KO8-1
M14 16.00h Semi-Final 1 Winner KO8-1 - Winner KO8-2 
M15 18.15h Ranking match  Loser KO8-1 - Loser KO8-2   5de/7de plek 

EHL zondag 17 = halve finales

Onze dames spelen, net als Kampong H1, op zondag óf de halve finales óf om de 5e/7e plek. Zij kunnen jullie gejuich goed gebruiken, want Amsterdam Dames 1 gaat natuurlijk voor de finale. Ook speelt U14 deze dag de rest van hun toernooi. Ellen + Naomi zijn deze dag ook weer aanwezig met hun eigen kledingmerk. Er is in het weekend ook een DJ Contest. Hierover snel meer. 

Wedstrijden (M):
M16 09.30h Ranking match Loser KO8-4 - Loser KO8-3  5de/7de plek
M17 11.45h Semi-Final 2 Winner KO8-4 - Winner KO8-3
M18 14.00h Semi-Final 2 Winner KO8-4 - Winner KO8-3
M19 16.15h Ranking match Loser KO8-4 - Loser KO8-3   5de/7de plek


EHL maandag 18 = finale dag

De laatste dag en natuurlijk ook de belangrijkste. Welke teams winnen de EHL Cup? Om 13.45 uur is de dames finale gevolgd door de prijsuitreiking en om 16.15 uur de heren finale. Gaan Den Bosch D1 en Bloemendaal H1 hun titel verdedigen of weet Amsterdam D1 (of een ander team) daar een stokje voor te steken? We zullen het die dag weten! De winnaar van de DJ contest draait vandaag zijn of haar plaatjes.

Wedstrijden (M):
M20 09.15h pitch 1 Loser SF 1 - Loser SF 2   3de/4de plek 
M21 11.30h pitch 1 Loser SF 2 - Loser SF 1   3de/4de plek 
M22 13.45h Final Winner SF 1 - Winner SF 2
M23 16.15h Final Winner SF 2 - Winner SF 1

Geen evenement zonder vrijwilligers... 
Wil jij een groot internationaal hockeytoernooi van dichtbij meemaken? Dit is je kans! We zoeken meer dan 200 vrijwilligers die samen met ons van de EHL een groot feest maken. Geef je op alleen, met vrienden/familie of je hele team en doe mee! 

De minimale leeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar. Ben je tijdens de EHL tussen de 11 en 15 jaar? Geef je dan op als ballenmeisje of -jongen. Lees verderop hier meer over.
Wat krijg je van ons?
  • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een internationaal sportevenement.
  • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens je werkzaamheden.
  • Je kan gratis naar de wedstrijden van de dag kijken.
  • We organiseren een leuke kick-off bijeenkomst voor de start van het evenement in het Wagener stadion. 
Wat vragen we van jou? 
  • Dat je minstens twee dagen beschikbaar bent, meerdere dagen is een pré.
  • Word een bronzen, zilveren of gouden vrijwilliger. Hoe meer dagen je bij het toernooi betrokken bent, hoe leuker! En hoe meer je er voor beloond wordt. Lees verderop hoe het zit.
  • Geef je zo snel mogelijk om ruime keuze te hebben in je voorkeur en door te geven met wie je wil staan.
Wat kan je doen?

Opbouwen of afbouwen in ruil voor gratis tickets
Wil jij je handen uit de mouwen steken? Kom dan helpen met de op- en/of afbouw van het evenement op 11, 12 of 19 april. Voor elke dag dat je komt helpen, krijg je en gratis ticket voor de poulefase of halve finale op 12, 14, 15, 16 of 17 april. Kom je twee of meer dagen helpen? Dan mag je een van de gratis tickets inwisselen voor de finale op maandag 18 april. 

Tijdens het toernooi: 

Ticketing: 
Je staat bij de ingang, heet de bezoekers van harte welkom en verkoopt kaarten of controleert  tickets, accreditaties of QR-codes. Je kan ook de taak krijgen om klaar te staan voor andere vrijwilligers die aankomen voor hun shift.

Stadion steward:
Vanaf je locatie in en rond het stadion controleer je of mensen naar de juiste tribune lopen, beantwoord je vragen en attendeer je toeschouwers eventueel op de coronaregels. 

Horeca:
Help onze pachter Lots met de catering van de vrijwilligers, VIP ontvangsten of het bedienen van het publiek. Geef op het aanmeldformulier door hoeveel ervaring je hierin hebt, dan kunnen ze daar rekening mee houden.

Parkeren:
Een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat het parkeren van auto's niet chaotisch verloopt. Help mensen de weg, parkeerplaats of een plekje vinden. 

Fanshop
De Fanshop van AH&BC zoekt vrijwilligers die helpen met de verkoop van Amsterdam Merchandise. Altijd een populaire stand voor binnenlandse en buitenlandse bezoekers. Verkoopervaring is geen must.

Ik vind alles leuk
Word jij het manusje van alles?  Maakt het je niet uit waar je komt te staan en spring je in waar nodig? Dan kan je deze optie aanvinken in het aanmeldformulier.

Goud, zilver of brons.
Word jij een gouden, zilveren of bronzen vrijwilliger? Hoe vaker je kan komen, hoe leuker en fijner! Hieronder lees je wat enkelen van de voordelen zijn van het vrijwilliger zijn tijden de EHL. Iedereen die meer dan vier dagen komt helpen mag zijn of haar EHL kleding houden en ben je bijvoorbeeld elke dag aanwezig? Dan nodigen we je uit om tijdens de play-offs een wedstrijd in de Lounge te kijken.

Op dit moment zijn er genoeg ballenjongens en -meisjes en zijn de inschrijvingen voor de ballenmeisjes en -jongens gesloten. 


Het wedstrijdschema van de EHL: